وزیر بهداشت اعلام كرد

گام های تند ایران در ساخت واكسن كرونا

گام های تند ایران در ساخت واكسن كرونا

به گزارش اعصاب سنج وزیر بهداشت ضمن اعلام اقدامات موثر ایران در ساخت واكسن كووید-19 اظهار داشت: اغلب تست های مدلهای حیوانی این واكسن پاس شده و در آینده بسیار نزدیك برای كلینیكال ترایال (مطالعات بالینی) در انسان وارد عمل خواهیم شد.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح نمایشگاه بین المللی فارمکس خاورمیانه ۲۰۲۰ با اشاره به درس های کووید ۱۹ به دنیا، اظهار داشت: کووید-۱۹ گرچه برای دنیا بلا بود، اما درس های بزرگی هم به دنیا آموخت؛ نخستین درس این بود که دنیا در عین ادعای آگاهی، اما بسیار ناآگاه است به آنچه که می تواند اقتصاد، فرهنگ و تمام زیربناهای کشورها را تحت تاثیر قرار دهد.
وی اضافه کرد: دومین درس کووید-۱۹ به دنیا آن بود که عده ای باوجود اعلام قابلیت ها و بضاعت ها آنگونه که می گویند قدرتمند و دارای بضاعت نیستند و نشان داد کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم و اوج بستن دست ها، می توانند در این اقیانوس شنا کنند؛ به صورتی که در ضمن کمتر از ۶۰ روز و به همت تولید کنندگان داخلی، از وارد کننده به تولید کننده و بعد هم به صادر کننده مایحتاج مدیریت کووید۱۹ بدل شدیم و این از افتخارات ملی است.
وزیر بهداشت افزود: نکته دیگری که کووید -۱۹ به دنیا آموخت آن است که برای غلبه بر این بیماری همه باید کنار هم باشند و نمی گردد جزیره ای قدرتمند داشت و بر بیماری فائق آمد. امروز همه دنیا باید کنار هم قرار گیرند تا بتوانند با ساخت دارو و وحدت جهانی و در کنار هم قرار گرفتن در تولید واکسن بر این بیماری فائق آیند.
گام های موثر ایران در ساخت واکسن کرونامطالعات بالینی بر روی انسان؛ بزودیوزیر بهداشت همین طور اظهار داشت: خبر خوش برای مردم آن است که خوشبختانه ما در ساخت واکسن کووید-۱۹ گام های موثری برداشتیم و امروز تعداد قابل توجهی از دانشمندان ما با تاکید بر دانش بومی و استفاده از تجربیات جهانی در کنار یکدیگر در ساخت واکسن کووید۱۹ گام های تندی را برمی دارند. خود نیز در چهار ماه گذشته لحظه به لحظه کنارشان بودم و موارد را دنبال کردم و البته اقدامات را خیلی هم با فریاد اعلام نکردیم. اعلام می کنم که در ساخت واکسن مقابل کووید-۱۹ گام های موثری برداشته ایم و اغلب تست های مدلهای حیوانی پاس شده و در آینده بسیار نزدیک برای کلینیکال ترایال (مطالعات بالینی) این واکسن در انسان وارد عمل خواهیم شد.
نمکی همین طور اظهار داشت: سال قبل سالی پر افتخار برای کشور بود و عزیزانی که در صنعت دارو و تهیه مایحتاج مردم زحمات زیاد کشیدند، در ایجاد این افتخار سهم بزرگی داشتند. جمهوری اسلامی ایران سال قبل علیرغم همه فشارهای ناشی ازتحریم های ظالمانه توانست با حدود ۶۰۰ میلیون یورو یعنی بیش از ۲۰ درصد از مصرف ارز در سال ۱۳۹۷، سال ۱۳۹۸ را با افتخار به پایان برساند.
صرفه جویی ۲۰ درصدی ارزی در سال ۹۸وی اضافه کرد: با عنایت به این که در سال ۱۳۹۸ مشکلاتی مانند سیلاب های بهاره، آنفلوآنزای H۱N۱ و ۳.۵ میلیون زائر اربعین را پذیرایی کردیم و در نهایت هم در آخر سال گرفتاری کووید-۱۹ را داشتیم، پیشبینی همکاران مان این بود که باید بین ۴۰ تا ۵۰ درصد ارزبری را در کشور بیشتر داشته باشیم، اما با همت تولیدکنندگان داخلی و حمایت وزارت بهداشت با همکاران پاک دست و دلسوزم در سازمان غذا و دارو توانستیم با حداقل ۲۰ درصد کاهش ارزبری و افزایش ۳۰ درصد تولید داخل، ممنوع کردن ورود هرگونه محصولی که از بیرون برای لگدمال کردن صنعت و تولید داخلی وارد می شود و همین طور غیرت، همت و جسارت و شجاعت تولیدکنندگان توانستیم سال را بگونه ای سپری نماییم که حتی یک بیمار برای تهیه داروی اساسی خود سرگردان داروخانه های کشور نشد.
نمکی افزود: از دیرباز یکی از حلقه های مفقوده صنعت داروسازی، بحث مواد اولیه دارویی بود. سال ها پیش که مسئولیت اداره این صنعت را در جایگاه های مختلف کشور داشتم، وقتی عزیزان ما در داخل کشور می خواستند اینترمدیت ها را از چین و هند وارد کرده، پردازش انجام دهند و بعنوان ماده مصرفی دارو به کارخانه های داروسازی تحویل دهند، با مقاومت های شدیدی روبروی شدند. صنعت داخل برای داروی ساخته شده مقاومت هایی می کرد که البته به جا هم بود. برای اینکه مشکلاتی وجود داشت.
وی اضافه کرد: باید توجه کرد که چین، هند و تمام تولیدکنندگان منطقه ای مواد اولیه دارو این دوره ها را پشت سر گذاشتند و یک شبه به همه چیز نرسیده اند. این برای صنعت دارویی کشور، هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری است تا کمک نماییم که تولیدکنندگان بتوانند در داخل کشور مواد اولیه ای را تولید کنند که ما به آنها نیاز داریم. چند دهه قبل یادم است که برخی دستگاه ها را نیاز داشتیم که نمونه های خارجی آن بسیار گران قیمت بود، اما گفتند تولیدکننده ای در اصفهان یکی از این ماشین ها را می سازد و من گفتم حتما از او بخرید. این بنیان ساخت ماشین سازی دارویی در کشور شد.
حمایت از تولید کننده داخلی، سرمایه گذاری برای آینده استوزیر بهداشت تصریح کرد: پشتیبانی از تولیدکننده داخل گرچه امکان دارد در اوایل هزینه بر باشد، اما در دراز مدت سرمایه گذاری بزرگ ملی است. تولید کنندگان داروهای ساخته شده همراهی کردند، همدلی کردند و سرمایه گذاری کردند که امروز شاهد این تحول بنیادی در مواد اولیه دارویی کشور هستیم و بعنوان یکی از بزرگان تولید این مواد در منطقه شده ایم. همیشه یکی از غصه هایم این بود که چرا یوسف مصری را به بازار برده فروشی می بریم. چرا باید پتروشیمی داشته باشیم، بنزن را بعنوان عنصر در مواد اولیه دارویی داشته باشیم، اما این مواد را با ارزان ترین قیمت به کشورهای دیگر صادر نماییم و اینترمدیت را با ۱۰، ۲۰ و گاهی ۱۰۰ برابر قیمت وارد نماییم و فقط پردازش نماییم. گرچه این ارزش افزوده در گام اول کار درستی بود، اما نهایت کار این بود که به سمت حلقه های قبلی برویم که کار بزرگی است که عزیزان ما پس از سال ها دارند در صنعت مواد اولیه کشور انجام می دهند.
نمکی افزود: امسال که سال جهش تولید است، بسیار خرسندم که در یکی از مهم ترین عرصه های تولید مواد اولیه گام نهادیم. تردیدی ندارم که ایران بزرگ و سرافراز با صنعتگران و دانشمندان و شرکت های دانش بنیان و عشاق اعتلای جمهوری اسلامی در آینده بسیار نزدیک به یکی از صادرکنندگان بزرگ مواد اولیه دارویی به همه دنیا با ارازان ترین قیمت و بهترین کیفیت مورد وثوق تولیدکنندگان جهانی بدل می شود.




منبع:

1399/04/10
13:35:15
5.0 / 5
2423
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج