اختلال عملكرد جنسی همچون عوارض مبتلاشدن به دیابت

اختلال عملكرد جنسی همچون عوارض مبتلاشدن به دیابت

اعصاب سنج: روز چهاردهم نوامبر، سالروز تولد فردریك بانتینگ، كاشف انسولین، بعنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دیابت یک بیماری متابولیک مزمن است که در آن، کاهش ترشح انسولین یا کاهش حساسیت سلول ها به انسولین سبب اختلال در سوخت و ساز کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها می شود.
هدف از نامگذاری چنین روزی، افزایش آگاهی عمومی در رابطه با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این اختلال فزاینده است. همچون عوارضی که این بیماری به دنبال دارد، اختلال در عملکرد جنسی مبتلایان است.
بنابر اعلام روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، هاله ملکی - مسئول کلینیک سلامت جنسی این مرکز درباره میزان شیوع این بیماری اظهار داشت: برمبنای تازه ترین آمار، جمعیت افراد مبتلا به دیابت در جهان حدود ۴۶۳ میلیون نفر است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ شمار مبتلایان از مرز نیم میلیارد خواهد گذشت و تا سال ۲۰۴۵ به ۷۰۰ میلیون خواهد رسید. این افزایش در همه نقاط دنیا یکسان نیست و در اروپا ۱۵ درصد، شمال آفریقا ۱۴۳ درصد و خاورمیانه تا ۹۶ درصد خواهد بود. البته این آمار مربوط به مبتلایان شناخته شده است و افرادی که هنوز بیماری شان تشخیص داده نشده و مبتلایان به پره دیابت (پیش دیابت) را هم باید به این ارقام اضافه کرد.
ملکی در ادامه تصریح کرد: دیابت «سونامی قرن» نامیده می شود؛ چونکه افزون بر عوارض فردی، سبب بروز مشکلات بهداشتی و هزینه های بالا در جوامع می شود. عوارض دیابت شامل اختلالات بینایی، حملات قلبی عروقی، نارسایی کلیوی، مرگ، قطع پا، افسردگی، مشکلات جنسی و غیره است.
مسئول کلینیک سلامت جنسی ابن سینا اضافه کرد: مشکلات جنسی افزون بر اینکه کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می دهند، موجب ایجاد مشکلات بین فردی و زناشویی هم می شوند.
وی تاکید کرد: قسمتی از عوارض مربوط به پیشرفت بیماری و بخشی ناشی از داروهایی است که برای کنترل عوارض دیابت مصرف می شوند. برای داشتن عملکرد جنسی طبیعی، سلامت سیستم های قلب و عروق و عصبی ضروری می باشد. قند خون بالا در طول زمان، سبب لطمه به رشته های عصبی محیطی و عروق می شود. همچنین، قند خون می تواند موجب افزایش سطح چربی های مضر خون و رسوب آنها در دیواره عروق شود و که در طولانی مدت سبب تنگی و انسداد رگ ها می شود. با قطور شدن دیواره رگ ها، فشارخون بالا می رود و سبب تخریب دیواره رگ ها می شود. بنابراین، افزایش سطح قند خون و مقاومت به انسولین به صورت زنجیروار با لطمه های جدی قلبی عروقی و عصبی مرتبط می باشد.
ملکی با تاکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیش گیری از مبتلاشدن و نیز کنترل عوارض دیابت اظهار داشت: سبک زندگی ناسالم همچون عوامل خطر مهم هم در افزایش ریسک مبتلاشدن و هم در تشدید لطمه های بیماری دیابت است. برای مثال، اگر فرد مبتلا به دیابت دخانیات مصرف کند، کاهش سطح اکسیژن نیز اتفاق می افتد و لطمه دیواره رگ ها تشدید می شود. مصرف الکل نیز سبب افزایش قند خون و ذخیره آن به صورت چربی می شود. اضافه وزن و چاقی ناشی از سبک زندگی نادرست و کم تحرکی، تغذیه نادرست و عادات خواب نامناسب نیز به افزایش سطح قند و چربی خون دامن می زنند.
مسئول کلینیک سلامت جنسی ابن سینا با اشاره به ارتباط افزایش سن، دیابت و اختلالات عملکرد جنسی اشاره کرد: باید توجه داشت که افزایش سن فرد بر تنظیم قند خون تأثیر می گذارد. از طرف دیگر، بالا رفتن سن به تنهایی احتمال بروز اختلالات عملکرد جنسی را بیشتر می کند. بنابراین، اگر دیابت نیز به این عوامل اضافه شود، خطر بروز اختلالات عملکرد جنسی به وضوح افزایش می یابد.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، وی با اشاره به نتایج روانی مبتلاشدن به دیابت، اضافه کرد: مبتلایان به دیابت، گرفتار تنش روانی، اضطراب و افسردگی ناشی از مصرف دائمی داروها و تغییرات تحمیل شده بر سبک زندگی می شوند. همین استرس اضافی، سبب افزایش هورمون های وابسته به استرس و اختلال در سازوکار تنظیم قند خون می شود. اضطراب ناشی از اختلال عملکرد جنسی نیز می تواند فشار و تنش روانی بر این افراد را افزایش دهد.
ملکی در آخر اصلاح سبک زندگی و مراجعه به مشاوران و متخصصان در هنگام بروز اختلالات جنسی را برای کنترل نتایج این بیماری ضروری دانست و تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز عوارض دیابت، رعایت برنامه غذایی سالم و اعتدال در مصرف غذا، داشتن فعالیت جسمانی منظم، کنترل دقیق قند خون با داروهای خوراکی یا انسولین، کنترل فشارخون و سطح چربی های خون سفارش می شود. همچنین، در صورت اختلال در عملکرد جنسی و روابط زناشویی، مشاوره با متخصصان سلامت جنسی می تواند کمک کننده باشد.




منبع:

1399/08/24
14:24:14
5.0 / 5
1561
تگهای خبر: استرس , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
AsabSanj اعصاب سنج