از خانه تكانی قفسه های دارویی چه می دانید؟

از خانه تكانی قفسه های دارویی چه می دانید؟

حتما قفسه داروهایتان در منزل مملو از انواع و اقسام داروهایی است که تا اختتام مصرف نشده و هنگام خانه تکانی باید حجم زیادی از آنها را دور بریزید اما توجه داشته باشید که برای ساماندهی قفسه داروها باید چند نکته را بدانید و رعایت کنید.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا و بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، ممکنست بعد از مراجعه به پزشک و دریافت دارو، داروهای تجویز شده تا اختتام مصرف نشوند. گرچه تصور اشتباه نگهداری این داروها در منزل برای روز مبادا بسیار خطرناک و نادرست است، ولی شاهد می باشیم که جمع آوری و انبار داروها در بسیاری از منازل در محلی به اسامی قفسه دارویی و یا جعبه های دارویی، در آشپزخانه و یا یخچال صورت می گیرد. حال چگونه باید از شر داروهایی که نیازی به مصرف آن نیست خلاص شد؟.
_ لیستی از داروهایی که مرتب مصرف می کنید و در منزل موجود دارید، هنگام مراجعه به پزشک همراه داشته باشید تا از تجویز مجدد آن خودداری شود.
_ نحوه نگهداری صحیح داروها را بدانید و مطابق آن عمل کنید.
_ تعداد داروهایی که باید در یخچال نگهداری شوند اندک است. هنگام دریافت دارو از داروساز نحوه نگهداری دارو را بپرسید.
_ نگهداری داروها در یخچال فقط برای داروهایی که یخچالی می باشند ضروری و مناسب می باشد. یخچال مانند حمام دارای رطوبت است و موجب می شود دارو زودتر از رسیدن به تاریخ انقضای روی بسته بندی، خراب شود.
_ اگر روی جعبه دارویی نوشته است در دمای اتاق نگهداری شود، باید دارو در دمای معمول و در حدود ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
_ داروخانه ها به هیچ عنوان مجاز به تحویل گرفتن داروی مصرف نشده از بیماران نیستند، چونکه به محض خروج دارو از داروخانه، شرایط نگهداری دارو از کنترل خارج می شود و بنا بر این سلامت داروی مرجوعی به داروخانه زیر سوال است. پس با غیر قانونی اعلام نمودن بازگشت دارو به داروخانه، سلامت مصرف کنندگانی که داروهای خودرا تنها از داروخانه تهیه می کنند حفظ خواهد شد.
_ نظافت کلی عید، زمان مناسبی است تا در هر منزلی، به قفسه یا جعبه دارویی سری بزنیم و به آن سر و سامان دهیم. داروهایی که تاریخ انقضایش فرا رسیده است را جدا و به شکل صحیح معدوم نماییم. گرچه داروها نقش موثری در درمان خیلی از بیماریها دارند ولی زمانیکه دیگر نیازی به آنها نباشد لازم است که برای جلوگیری از خطرات احتمالی، داروها را به شکل مناسبی دور بریزیم.
_ شربت های تاریخ گذشته را در فاضلاب خالی کرده و شیشه های آنرا دور بریزید. سوسپانسیون آنتی
بیوتیک ها را پس از گذشت ۱۰ روز از مصرفشان داخل سطل زباله بیندازید.
_ برای جلوگیری از مصرف نابجای داروهای دورریخته شده، بهتر است قرص ها و کپسول ها را با زباله های
تر مانند تفاله چای مخلوط نماییم تا ظاهر ناخوشایند آن مانع مصرف داروها توسط کودکان و... شود.
_ بهتر است داروهایی که داخل زباله ها ریخته می شود با مواد دیگر مانند تفاله چای آلوده شوند تا از مصررف
اتفاقی آن توسط انسان و حیوان پیشگیری شود.



1399/12/29
13:56:18
0.0 / 5
1047
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پیشگیری , دارو
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج