کووید طولانی همچنان یک عارضه ناشناخته است

کووید طولانی همچنان یک عارضه ناشناخته است

اعصاب سنج: بااینکه فرضیه هایی در مورد عارضه ˮکووید طولانیˮ مطرح است اما این شکل از بیماری کووید 19 هنوز ناشناخته است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، از زمان شروع پاندمی کرونا تا حالا میلیونها نفر در سراسر جهان گرفتار عارضه کووید طولانی شده اند با این وجود اطلاعات محدودی در مورد این بیماری وجود دارد. بااینکه متخصصان فرضیه های مختلفی را برای چرایی بروز آن مطرح کرده اند.
برآورد شده است که بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افراد آلوده به کروناویروس گرفتار علایم کووید طولانی بوده اند که بیشتر شامل نشانه هایی همچون احساس خستگی، تنگی نفس و مه مغزی بعد از بهبودی است.
موسسه سنجش و ارزیابی سلامت در ایالات متحده تخمین زده است که نزدیک به ۱۴۵ میلیون نفر در جهان حداقل یکی از این علایم را در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ داشته اند. تنها در اروپا، ۱۷ میلیون نفر حداقل سه ماه بعد از مبتلاشدن به کووید-۱۹ علائمی از عارضه کووید طولانی را داشته اند.
"هانس کلوگه"، مدیر دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفته است که این میلیونها نفر نمی توانند در سکوت به عارضه ای که از آن رنج میبرند، ادامه دهند و بنا بر این ضروریست تا جهان هر چه سریعتر به اطلاعات بیشتری در مورد این بیماری نائل شود.
متخصصان در تلاش هستند تا به جزییات بیشتری در مورد عارضه کووید طولانی برسند اما طیف گسترده ای از علایم، این بررسی ها را با چالش مواجه کرده است.
طبق اعلام کالج دانشگاهی لندن، تا حالا بیش از ۲۰۰ نشانه مختلف از این عارضه شناسایی شده است.
هماهنگ کننده کووید طولانی در آژانس تحقیقات بیماریهای عفونی نوظهور فرانسه اظهار داشت: علائمی که بطور خاص مربوط به این عارضه باشد، وجود ندارد اما این بیماری، خاصیت های منحصر بفردی دارد که در نوسان است.
بگفته متخصصان، این مساله مشخص است افرادی که به نوع شدید بیماری مبتلا شده و به بستری شدن در بیمارستان نیاز پیدا کرده اند بیشتر احتمال دارد به عارضه کووید طولانی مبتلا شوند.
متخصصان در بررسی های خود چندین سرنخ را دنبال می کنند تا مشخص شود چه عاملی در بروز عارضه کووید طولانی موثر است. نتایج مطالعه ای که ماه سپتامبر در مجله بیماریهای عفونی انتشار یافت، نشان داد که پروتئین سنبله کرونا تا یک سال بعد از مبتلاشدن در بدن بیماران وجود دارد. بگفته متخصصان، این نشان میدهد که مخازن ویروسی ممکنست در بدن برخی افراد باقی بماند و موجب بروز التهاب و علایم کووید شود.
یک فرضیه مطرح دیگر این است که بافت لطمه دیده ناشی از کووید شدید، سبب اختلال طولانی در سیستم ایمنی می شود.
همین طور در فرضیه دیگر این مساله مطرح است که عفونت اولیه سبب شکل گیری لخته های خونی میشود که ممکنست با علایم کووید طولانی ارتباط داشته باشد.
به گزارش فرانس ۲۴، به رغم وجود این فرضیه ها متخصصان می گویند که برای تایید هیچ یک از آنها هنوز داده ها و اطلاعات کافی وجود ندارد.




منبع:

1401/07/10
11:11:52
5.0 / 5
307
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج