رییس پژوهشگاه و مركز درمان ناباروری ابن سینا:

از هر پنج زوج ایرانی یك زوج نابارور است

از هر پنج زوج ایرانی یك زوج نابارور است

اعصاب سنج: رئیس پژوهشگاه و مركز درمان ناباروری ابن سینا، با اشاره به شیوع 15 تا 20 درصدی ناباروری در كشور، اظهار داشت: آمار شیوع كلی ناباروری در كشور مشابه آمار سازمان جهانی بهداشت است، اما در بعضی استان ها به دلایلی همچون افزایش حاشیه نشینی و... شیوع ناباروری بیشتر است. در كل می توان گفت از هر پنج زوج ایرانی كه در سنین باروری قرار دارند، یك زوج نابارور است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا صادقی در توصیف كیفیت و در دسترس بودن خدمات درمان ناباروری در ایران، اظهار داشت: امروزه همه روش های درمان ناباروری موجود در جهان با كیفیتی هم طراز بهترین مراكز دنیا در ایران عرضه می شود، اما شاید بتوان گفت هنوز در زمینه پراكندگی مراكز و توزیع امكانات درمانی در سطح كشور به تناسب و تعادل نرسیده ایم. مثلاً در تهران بیشتر از ۵۰ مركز یا كلینیك درمان ناباروری فعال وجود دارد، اما در بعضی از استان ها تنها یك كلینیك فعال است.
وی با اشاره به شیوع ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناباروری در كشور اظهار داشت: آمار شیوع كلی ناباروری در كشور مشابه آمار سازمان جهانی بهداشت است، اما در بعضی استان ها به دلایلی همچون افزایش حاشیه نشینی و شرایط زیست محیطی، زندگی شهری و افزایش سن ازدواج، شیوع ناباروری بیشتر است. در كل می توان گفت از هر پنج زوج ایرانی كه در سنین باروری قرار دارند، یك زوج نابارور است.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا با تاكید بر ضرورت رفتن به موقع برای درمان ناباروری توضیح داد: خانم ها یك دوره طلایی برای فرزندآوری دارند كه تا ۳۵ سالگی است. بعد از آن، ذخیره تخمدانی و كیفیت تخمك ها كاسته می شود و بعد از ۴۰ سالگی این روندِ كاهش، شتاب بیشتری می گیرد. البته افزایش سن فقط بر قدرت حاملگی خانم ها اثر ندارد، بلكه آقایان هم، باآنكه با شدت و شتاب كمتر، با عوارض افزایش سن بر توان باروری مواجه می شوند. بنابراین، لازم است زوج هایی كه قصد بچه دار شدن دارند، زودتر برای حاملگی اقدام نمایند و اگر خانم یا آقا یا خانم یا زوجی به هر دلیل، همچون بالا رفتن سن ازدواج، امكان دارد سن طلایی باروری را از دست دهند، می توانند از راه انجماد اسپرم یا تخمك یا جنین توان باروری خویش را برای آینده حفظ و ذخیره كنند.
صادقی انتخاب یك مركز درمان مناسب را مهم ترین گام در راه تشخیص و درمان ناباروری دانست و اظهار داشت: اگر زوجی برای بچه دار شدن اقدام نمایند و بعد از یك سال تلاش مداوم نتیجه نگیرند، باید برای تشخیص علت و درمان ناباروری اقدام نمایند. اما از آنجائیكه درمان ناباروری امری پیچیده و چندتخصصی است، باید برای انتخاب مركز درمان خود، به دقت بررسی و تحقیق كنند. حتی اگر این بررسی چند ماه طول بكشد، بهتر از این است كه وقت و پول شان با درمان های پراكنده و بی كیفیت، بدون رسیدن به نتیجه، تلف شود.
این جنین شناس با اشاره به اینكه مهم ترین معیار در انتخاب یك مركز درمان مناسب آمار موفقیت و رضایت مراجعان قبلی است، اضافه كرد: زوج های نابارور می توانند با پرس وجو از اطرافیان و آشنایان، سر زدن به مراكز مختلف و صحبت با مراجعان، ارزیابی نظم و كیفیت خدمات و جست وجو در رسانه ها و فضای مجازی به اطلاعات مفیدی درباره آن مركز دست یابند. بطور قطع اگر درصد موفقیت مركز و تعداد كسانی كه آنجا نتیجه گرفته اند بیشتر باشد، راحت تر می توانند به آن مركز اعتماد كنند.
وی در دسترس بودن همه خدمات را هم بعنوان یكی از معیارهای مهم انتخاب یك مركز درمان ناباروری برشمرد و توضیح داد: تشخیص و درمان ناباروری امری چندتخصصی و نیازمند انجام اقدامات تشخیصی مختلف است. ازاین رو لازم است همه خدمات كلینیكی، پاراكلینیكی، آزمایشگاهی و امكان مشاوره با متخصصان رشته های گوناگون در آن مركز فراهم باشد. طبق استانداردهای جهانی، بیمار نباید مجبور شود برای انجام آزمایش یا سونوگرافی یا عكسبرداری و یا حتی جراحی های سرپایی به جاهای دیگر رجوع كند.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا در ادامه اضافه كرد: ما به همه زوج های عزیز سفارش می نماییم خدمات تشخیصی و درمانی را حتما از مراكز درمان ناباروری دریافت نمایند، چونكه حوزه درمان ناباروری محدود به یك تخصص نیست. در حلقه اول، تشخیص و درمان هم حضور همكاران متخصص زنان كه فلوشیپ ناباروری دارند، لازم است، هم حضور همكاران متخصص اورولوژی كه فلوشیپ ناباروری دارند و هم متخصصان جنین شناسی. علاوه بر اینها، امكان دارد به تخصص های دیگر مانند غدد، ژنتیك، ایمونولوژی و... هم نیاز باشد. همچنین، بهتر است خدمات تشخیصی مثل آزمایش اسپرموگرام یا عكس رنگی رحم را هم در مراكز درمان ناباروری انجام دهند. چون در این مراكز این خدمات طبق استانداردهای روز جهان و با دقت بسیار بالا انجام می شود و همه شاخصهای در رابطه با باروری به دقت ارزیابی می شوند.
وی گام بعدی در راه درمان ناباروری را اعتماد به مركز درمان منتخب دانست و توضیح داد: اگر زوجین نابارور بعد از بررسی و تحقیق كافی یك مركز درمان ناباروری را انتخاب كردند، باید به آن مركز اعتماد كنند. ما همواره می گوییم كه درمان ناباروری نیازمند صبر و حوصله و تكرار است. اگر زوجی در سیكل اول درمان نتیجه نگرفتند، نباید ناامید شوند و مركز درمان خویش را عوض كنند و باردیگر در جای دیگر همه چیز را از نو شروع كنند، بلكه باید اعتماد كنند و درمان را ادامه دهند. البته، برای شكل گیری این اعتماد لازم است مراكز درمان ناباروری هم با دقت و تعهد روند درمان مراجعان را بررسی نمایند و در صورت ناموفق بودن درمان، علل آنرا بررسی نمایند و یك روش درمان مناسب تر به زوجین پیشنهاد كنند.
صادقی كه در یك برنامه تلویزیونی صحبت می كرد، با اشاره به جایگاه ایران در زمینه درمان ناباروری در منطقه و جهان اظهار داشت: كیفیت و نرخ موفقیت درمان ناباروری در ایران به حدی است كه شهروندان خیلی از كشورهای منطقه، مانند عراق، ایران را برای درمان ناباروری انتخاب می كنند. این استقبال و رونق گردشگری سلامت در حوزه درمان ناباروری در ایران دو دلیل دارد؛ نخست، كیفیت خدمات و درصد موفقیت درمان در مراكزی مانند ابن سینا مشابه بهترین مراكز جهان است و حتی خیلی از هم وطنان مقیم اروپا و آمریكا ترجیح می دهند برای درمان ناباروری به ایران بیایند.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، وی دلیل دوم را پایین بودن قیمت خدمات درمان ناباروری در ایران نسبت به كشورهای منطقه و جهان دانست و اضافه كرد: می توان گفت هزینه درمان ناباروری در ایران یك دهم كشورهایی مانند تركیه و امارات و یك بیستم كشورهای اروپایی است. وضعیت نرخ ارز هم ایران را به مقصد خوبی برای گردشگران، همچون گردشگران حوزه سلامت و درمان تبدیل نموده است كه می تواند اقتصاد گردشگری را رشد دهد.
رئیس پژوهشگاه و مركز درمان ناباروری ابن سینا در انتها خاطرنشان كرد: باآنكه هزینه های درمان ناباروری در ایران نسبت به منطقه و جهان خیلی كم است، اما با عنایت به شرایط اقتصادی كشور و سطح درآمدها، این هزینه ها برای هم وطنان ما سنگین است و بسیاری نمی توانند از عهده آن برآیند. بنابراین، با عنایت به شیوع ناباروری در كشور و هم با در نظر داشتن بحران آتی جمعیت و سیاست های تشویق فرزندآوری، شایسته است همه نهادهای مرتبط، مانند مجلس شورای اسلامی و دولت، بیشتر از قبل از زوج های نابارور و مراكز درمان ناباروری حمایت كنند. همینطور لازم است نهادهای بیمه گذار دولتی و خصوصی هم خدمات ناباروری را زیر پوشش خود قرار دهند تا زوج های نابارور مجبور نباشند افزون بر استرس و فشار ناباروری، استرس هزینه های درمان را هم تحمل كنند.




منبع:

1398/05/08
21:55:53
5.0 / 5
4526
تگهای خبر: استاندارد , استرس , بهداشت , بیمار
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج