اخطار وزارت بهداشت درباره تب كریمه كنگو در آستانه عید قربان

اخطار وزارت بهداشت درباره تب كریمه كنگو در آستانه عید قربان

به گزارش اعصاب سنج رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش آمار ذبح دام در كشور همزمان با عید قربان، سفارش هایی در جهت ذبح بهداشتی دام و همینطور طریقه مصرف و نگهداری گوشت دام ارائه نمود.


دكتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، اولویت وزارت بهداشت در پیشگیری از بیماری واگیر تب كریمه كنگو را آگاه سازی مردم خواند و اظهار داشت: آموزش و اطلاع رسانی به مردم از نكات حائز اهمیت می باشد. مردم باید از خرید گوشت هایی كه خارج از نظارت شبكه سازمان دامپزشكی ذبخ می شوند، اجتناب كنند و این امر جز با آگاهی رسانی نسبت به عوارض مصرف گوشت آلوده میسر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینكه در آستانه عید قربان برخی افراد مبادرت به ذبح گوسفند می كنند، افزود: افراد بهتر است خرید دام را از مراكزی انجام دهند كه زیرنظر سازمان دامپزشكی بوده و ذبح دام را هم در كشتارگاه ها انجام دهند.
رئیس اداره كنترل بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاكید براینكه گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد قرار داده شود، اضافه كرد: این فرایند از آن جهت اتفاق می افتد كه در این مدت میزان اسیدیته و PH گوشت كاهش یافته و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین می رود. البته سفارش می نماییم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد اقدام نمایند.
وی با اشاره به اینكه یكی از موارد فوت شده به دلیل تب كریمه كنگو، به دلیل مصرف جگر خام بوده است، سفارش كرد: مردم از مصرف جگر خام اجتناب كنند. البته باید به این نكته توجه گردد كه مصرف جگر خام علاوه بر بالا رفتن خطر احتمال مبتلا شدن به تب كریمه كنگو، می تواند سبب بروز بیماری های دیگری هم شود.
امیری اضافه كرد: با عنایت به اینكه تب كریمه كنگو بیماری ویروسی است كه از راه گزش كنه به دام انتقال پیدا می كند، می تواند هنگام ذبح از دام به انسان هم منتقل شود؛ بنابراین به كارگران كشتارگاه ها سفارش می نماییم از وسایل حفاظت فردی استفاده كنند. از آنجایی كه گزش كنه به صورت مستقیم هم می تواند سبب انتقال بیماری به انسان شود، دامداران در مناطقی كه احتمال وجود كنه هست، لباس پوشیده و روشن به تن كنند.
وی علایم بیماری تب كریمه كنگو را شامل تب، سر درد، علایم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده معرفی نمود و اظهار داشت: اگر فردی علایم مورد اشاره را بعد از مصرف گوشت در خود مشاهده كرد باید به مراكز بهداشتی رجوع كند تا هم زودتر درمان گردد و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران بكاهد.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در انتها ضمن بیان اینكه در شهر مكه افرادی خاص به نیابت از زوار كار ذبح گوسفند را انجام می دهند، خاطرنشان كرد: برخی افراد بومی منطقه، مقداری از گوشت های قربانی شده را به بهانه تبرك بودن آن در نزدیكی محل استقرار زوار كباب كرده و در اختیار افراد قرار می دهند، بازهم از آن جهت كه امكان دارد حمل و نقل و نگهداری گوشت به درستی صورت نگرفته باشد، به زائران خانه خدا سفارش می نماییم رعایت موازین بهداشتی را داشته باشند و در مصرف این گوشت دقت لازم را داشته باشند.



1398/05/19
18:22:08
5.0 / 5
5020
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج