پایش سلامت محصولات لبنی به كمك یك نانوجاذب

پایش سلامت محصولات لبنی به كمك یك نانوجاذب

به گزارش اعصاب سنج محققان دانشگاه ارومیه موفق به سنتز یك نوع نانوجاذب شدند كه می توان به كمك آن سطوح غلظتی ۴ نوع آمین مختلف در محصولات لبنی را به دقت اندازه گیری كرد؛ این نانوجاذب جهت تعیین سلامت كشك مورد استفاده قرار گرفته است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، با توسعه علوم مختلف، استفاده از روش های كارآمد به منظور كنترل كیفیت محصولات متنوع در صنایع مختلف خصوصاً محصولات دارویی، بهداشتی و مواد غذایی بیش ازپیش موردتوجه واقع شده است. محصولات لبنی را می توان یكی از اصلی ترین محصولات تشكیل دهنده سبد غذایی خانواده های ایرانی دانست، ازاین رو سلامت این محصولات می تواند موجبات ارتقای سلامت جامعه ایرانی را فراهم آورد.
دكتر رحیم مولایی، پژوهشگر پسادكترای دانشگاه ارومیه، با اشاره به رسالت نظام های سلامت در جوامع، در مورد اهداف دنبال شده در این طرح اظهار داشت: یكی از اهداف اصلی نظام های سلامت در هر جامعه ای بهبود ایمنی مواد غذایی در جهت تضمین سلامت افراد جامعه و بالطبع كاهش هزینه های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم می باشد. از سوی دیگر رعایت استانداردهای مواد غذایی مطابق قوانین ملی و بین المللی و انطباق شرایط محصولات با معیارهای تعیین شده، علاوه بر بالا بردن سطح كیفی محصولات، كمك شایان توجهی به معرفی محصولات بومی و سنتی در بازارهای بین المللی خواهد نمود. ازاین رو، در طرح حاضر سعی شده تا نانوساختاری جهت پایش سلامت كشك بعنوان یكی از محصولات محبوب لبنی در ایران سنتز شود و مورد آزمایش قرار گیرد.
ایشان در ادامه اضافه كرد: استفاده از نانوجاذب به جای جاذب های رایج در فرایند اندازه گیری، باعث كاهش قابل توجه مواد مصرفی شامل حلال و جاذب شده و كاهش هزینه ها را به دنبال خواهد داشت.
به قول مولایی، در طرح حاضر یك نانوجاذب مغناطیسی به شكل هسته- پوسته سنتز شده و به منظور استخراج هم زمان چهار آمین بیوژنیك از محصول لبنی كشك مورد استفاده قرار گرفته است. هسته نانوجاذب از نانوذرات مغناطیسی اكسید آهن تشكیل شده كه توسط تركیبات مزومتخلخل سیلیسی پوشش داده شده است. مساحت سطح بالای پوسته باعث افزایش بازدهی استخراج شده و خاصیت مغناطیسی این نانوجاذب سبب می شود بتوان به راحتی این نانوجاذب را از محیط مورد نظر جدا كرد.
نتایج آزمون های مشخصه یابی این نانوجاذب مبین مساحت سطح ۲۴۸ مترمربع بر گرم و حجم منافذ ۰٫۹۶ سانتی متر مكعب بر گرم است. از جانب دیگر آزمون های مربوط به عملكرد استخراجی نشان دهنده بازدهی استخراج ۹۷٫۱۶ درصد برای چهار نوع آمین بیوژنیك هیستامین، تیرامین، پوترسین و كاداورین از ۱۳۵ مورد نمونه كشك تجاری و سنتی بوده است.
نتایج این پژوهش كه حاصل تلاش های دكتر رحیم مولایی پژوهشگر دوره پسادكتری، دكتر حسین تاجیك و دكتر مهران مرادی از اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه است، در مجله Food Control با ضریب تاثیر ۴٫۲۴۸به چاپ رسیده است.



1398/06/04
14:09:24
5.0 / 5
4171
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , دارو , دانشگاه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج