رییس سابق دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

ضرورت اداره مستقل بیمارستان های دولتی، رغبت پایین بیمه های تكمیلی به بیمارستان های دولتی

ضرورت اداره مستقل بیمارستان های دولتی، رغبت پایین بیمه های تكمیلی به بیمارستان های دولتی

به گزارش اعصاب سنج رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه حلقه وصل كننده بیمه های تكمیلی و توریسم سلامت به بیمارستان های دانشگاهی مفقود است، اظهار داشت: تحقق این مساله می تواند ضمن تامین رضایت بیماران بیمه های تكمیلی، به تسریع و تقویت چرخه درمان و كاهش هزینه های پرداختی و بیمه های تكمیلی و بیماران كمك نماید.


دكتر محمد آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه اداره بیمارستان ها اصولا باید مستقل باشد، اظهار نمود: بیمارستان یك سازمان مستقل با گردش مالی، منابع مالی، انسانی و فیزیكی مستقل بوده و بدین سبب مدیریت آن باید برای تصمیم گیری همه منابع خود صاحب اختیار باشد.
وی با اشاره به اینكه مدیریت بیمارستان باید جهت ارتقای كیفیت و بهره وری برای حال و آینده برنامه ریزی كند، اظهار داشت: كیفیت خدمات، ایمنی و رضایت بیمار، مدیریت مالی و مدیریت درآمد و هزینه جزو مسائلی است كه باید توسط خود بیمارستان و با استقلال عمل شود، ولی این مسائل هنوز در دانشگاه های علوم پزشكی كشور محقق نشده است.
وی یكی از اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت بیمارستان های دولتی وزارت بهداشت را استقلال در اداره بیمارستان ها دانست و افزود: مدیریت بیمارستان باید مستقل اما در چاچوب سیاست های دانشگاه و وزارت بهداشت باشد.
عدم اجرای قانون بكارگیری ظرفیت خالی بیمارستان های دولتی بعنوان بخش خاص
آقاجانی با اشاره به مباحث مطرح شده در ارتباط با پذیرش بیماران بیمه های تكمیلی در قسمتی از بیمارستان های دولتی، اشاره كرد: به استناد مصوبه سال 96 هیات وزیران، 10 درصد از ظرفیت تخت های بیمارستان های دولتی، بعنوان بخش خاص، با تعرفه متفاوت و بوسیله بیمه های تكمیلی قابل استفاده می باشد، بدین سبب این ظرفیت از طرف هیات وزیران پیش بینی شده و به صورت قانونی قابل اجراست.
رغبت پایین بیمه های تكمیلی به بیمارستان های دولتی
وی با اشاره به موانع و فراهم نبودن ساز و كارهای اجرای این قانون، اشاره كرد: نخستین مانع اجرای این طرح عدم همكاری بیمه های تكمیلی و رغبت پایین آنها برای همكاری با بیمارستان های دولتی است.
وی با اشاره به اینكه رغبت و تمایل بیشتر بیمه های تكمیلی به سمت و سوی بیمارستان های خصوصی است، اظهار نمود: این در حالیست كه بیمه های تكمیلی اصلی ترین مشتری خرید خدمات درمانی هستند و اگر به بیمارستان های دولتی رو آورده و این خدمات را خریداری كنند، زمینه و بستر مناسب سرمایه گذاری برای تعریف خدمات خاص در بیمارستان های دولتی فراهم می شود. این مساله می تواند ضمن تامین رضایت بیماران بیمه های تكمیلی، به تسریع و تقویت این چرخه، كاهش هزینه های پرداختی و بیمه های تكمیلی و بیماران كمك نماید.
ارایه برجسته ترین خدمات در بیمارستان های دانشگاهی
وی با تاكید بر اینكه اشكال اساسی، عدم اقبال بیمه های تكمیلی درمانی است، اظهار داشت: دلیل این عدم رغبت را باید سندیكای بیمه های تجاری و بیمه مركزی بررسی كنند؛ چونكه بی تردید، برجسته ترین خدمات پزشكی تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستان های دانشگاهی ارائه می شود.
وی افزود: البته بیمارستان های خصوصی از نظر هتلینگ شرایط بهتری دارند، اما پیشرفته ترین خدمات تخصصی، فوق تخصصی و دشوارترین خدمات در مراكز پیشرفته دانشگاهی ارائه می شود. بدین سبب در صورت اقبال بیمه های تكمیلی به بیمارستان های دولتی، منابع مالی برای سرمایه گذاری بیشتر و ایجاد شرایط هتلینگ در خور سلیقه بیماران بیمه تكمیلی، نیز تامین می شود.
آقاجانی اظهار داشت: در صورت تحقق این مساله، در حین اینكه 90 درصد تخت ها به عامه مردم خدمت رسانی می كنند، 10 درصد نیز به بیمه های تكمیلی ارائه خدمت می كنند. با این وجود متاسفانه هنوز این چرخه برقرار نشده و بیمه های تكمیلی همچنان از بیمارستان های خصوصی خرید خدمت كرده و بیمارستان های دانشگاهی از این منابع بیمه محرومند.
دلایل عدم اجرای طرح "توریسم درمانی" در بیمارستان های دانشگاهی
معاون درمان سابق وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به وضعیت اجرای طرح "توریسم درمانی" در بیمارستان های دانشگاهی، اظهار نمود: رونق توریسم درمانی به شركت های نقل و انتقال بیمار وابسته است كه این شركت ها نیز بیشتر با بیمارستان های خصوصی ارتباط می گیرند.
آقاجانی در خاتمه با اشاره به اینكه خیلی از بیمارستان های دولتی كشور امكانات هتلینگ را برای جذب توریسم سلامت فراهم نموده اند، اظهار داشت: بخش های IPD یعنی بخش پذیرش بیماران بین الملل در بیمارستان های دانشگاهی و خصوصی استانداردسازی شده، ولی این فعالیت ها در بیمارستان های دولتی مورد اقبال شركت های توریسم سلامت قرار نمی گیرند؛ به عبارت دیگر شركت های فعال در این عرصه بیماران خارجی را به بیمارستان دانشگاهی هدایت نمی كنند؛ یعنی این حلقه واسط و رابط بین بیمار و بیمارستان دانشگاهی هم در بیمه تكمیلی و هم در بخش توریسم سلامت مفقود است.




منبع:

1398/07/17
21:45:21
5.0 / 5
4582
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج