سخنگوی سازمان انتقال خون:

هپاتیت B و C در بین خون های اهدایی یك دهم جامعه است

هپاتیت B و C در بین خون های اهدایی یك دهم جامعه است

به گزارش اعصاب سنج میزان شیوع هپاتیت در جمعیت اهداكنندگان خون با فرهنگسازی، آموزش و ارتقای فرایند های انتخاب اهداكننده و اجرای برنامه خودحذفی محرمانه و حذف خون جایگزین ۱۰ برابر كمتر از جمعیت عمومی كشور است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، سخنگوی سازمان انتقال خون به مناسبت روز جهانی هپاتیت مصادف با ۷ مرداد ماه جاری، اعلام نمود: در منطقه مدیترانه شرقی و آسیای میانه، کشور ما با برخورداری از بهترین شاخصهای سلامت خون و پایین ترین میزان شیوع عفونت های منتقله از خون همچون هپاتیت B و C و با افزایش شاخص اهداکنندگان مستمر خون، استفاده از کیت های غربالگری استاندارد، بهره گیری از سیستم اتوماسیون، اجرای روش های بهینه تولید در مراکز انتقال خون سراسر کشور سرآمد این کشورها است.

دکتر بشیر حاجی بیگی اضافه کرد: نرخ شیوع هپاتیت B و C در بین اهداکنندگان خون در ایران پایینترین نرخ در منطقه مدیترانه شرقی(EMRO) است و به ترتیب در هپاتیت B حدود ۳۶ نفر در صد هزار و در هپاتیت C تعداد ۱۶ نفر در صد هزار اهدا کننده خون است. این در شرایطی است که نرخ هپاتیت B و C در بین اهداکنندگان در بعضی ازکشورهای منطقه به ترتیب در حدود ۵ و ۳ درصد است.

مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان انتقال خون، ایران را جزو شش کشور منطقه مدیترانه شرقی دانست که غربالگری هپاتیت B را بر روی تمامی خونهای اهدایی انجام می دهد.

وی تصریح کرد: سازمان انتقال خون ایران، برنامه ریشه کنی هپاتیت C را در میان اهداکنندگان خون در پیش گرفته و به دنبال رسیدن به خطر صفر هپاتیت B در سالهای آتی است و باید به روزی برسیم که مطمئن باشیم هیچ رخداد هپاتیت B و C متعاقب تزریق خون در کشور بروز نمی نماید.
حاجی بیگی با اشاره به وجود دو میلیون نفر مبتلا به ویروس هپاتیت B مزمن و کمتر از ۳۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C مزمن در کشور اظهار داشت: درحال حاضر با عنایت به واکسیناسیون نوزادان ضد هپاتیت B، آمار هپاتیت B رو به کاهش است و این شیب کاهشی، آرامش اطمینان بخشی را برای عزیزان مصرف کننده خون و فرآورده های آن در کشور به دنبال دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: خون هایی که از نظر هپاتیت و HIV در مراکز انتقال خون شناسایی می شوند از چرخه انتقال خون خارج می شود.
حاجی بیگی با اشاره به وجود ۲۹۰ میلیون نفر مبتلا به هپاتیت که حتی از بیماری خود اطلاع ندارند اظهار داشت: در روز جهانی هپاتیت، از مردم سراسر جهان خواسته شده است که آگاهی های عمومی را در این راستا ارتقا دهند تا بتوانند این میلیونها نفر را شناسایی کنند.
وی ادامه داد: بدین منظور شعار روز جهانی سال جاری "پیدا کردن میلیون ها گم شده " find the “missing millions” است. با انجام واکسیناسیون هپاتیت بی(HBV) در کشور توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۷۲ و رعایت اصول خود مراقبتی در اهداکنندگان مستمر خون در کشور گام مهمی در جهت افزایش ضریب امنیت و سلامت خون در جامعه و اهدا کنندگان خون برداشته شده است.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان انتقال خون ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح واکسیناسیون هپاتیت B در بین اهدا کنندگان مستمر خون در کشور که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد، میزان شیوع هپاتیت بی (HBV) در میان اهداکنندگان مستمر خون در کشور تا سال ۱۴۰۰ به صفر برسد.
وی علت شیب کاهشی در میزان شیوع هپاتیت B در بین جمعیت اهدا کنندگان خون را، انتخاب اهدا کنندگان سالم توسط مراکز انتقال خون و حضور اهداکنندگان مستمر خون دانست. الان خون مصرفی در کشور با عنایت به حضور اهداکنندگان مستمر خون در مراکز انتقال خون جزو سالم ترین خونها در دنیاست و ضریب امنیت و سلامت خون در ایران بسیار بالاست.



1399/05/07
15:12:17
5.0 / 5
2782
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
AsabSanj اعصاب سنج