عزیزی عنوان كرد؛
چالش فرآورده های غذایی زیرپله ای
به گزارش اعصاب سنج مدیركل فٰرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید زیرپله ای و تقلبی برخی مواد غذایی اظهار داشت: این محصولات نام و نشان و مجوز هم ندارند.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، محمدحسین عزیزی در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران اظهار داشت: از چندین سال قبل سازمان غذا و دارو چراغ راهنمایی بر بسته بندی مواد غذایی قرار داده است که با رنگ قرمز، سبز و زرد وجود یه ماده غذایی که زیاده روی در مصرف آن برای انسان خطرناک می باشد را مشخص کرده است. وی ادامه داد: زیاده روی در مصرف نمک، شکر و روغن عاملی برای بروز بیماری ها خواهد بود ازاین رو در صورتیکه نمک، شکر یا روغن در ماده غذایی زیاد باشد رنگ قرمز بر بسته بندی آن درج می شود. بدین سان رنگ زرد نشان دهنده خطر متوسط و رنگ سبز نشان دهنده سالم بودن ماده غذایی است. وی با تاکید بر ضرورت کاهش مصرف کالری اظهار نمود: اضافه وزن عاملی برای تضعیف سیستم دفاعی بدن است و با افزایش وزن احتمال ابتلاء به بیماری های دیابت، چربی خون بالا. فشارخون بالا و حتی ابتلاء به کرونا افزایش می یابد. وی درباره مصرف نان در کشور اظهار داشت: مصرف نان صنعتی طی مدت اخیر ۲۰ درصد افزایش داشته است چونکه یکی از محل هایی که سبب انتشار کرونا خواهد شد نانوایی ها هستند. سفارش ما به مردم حفظ فاصله گذاری اجتماعی در نانوایی ها است. بهتر است هنگام رفتن به نانوایی با خود پارچه ای ببرند و نان ها را زمانی که داغ هستند، جمع کنند چونکه با عنایت به دمای بالای نانی که از تنور درآمده، ویروسی روی نان نخواهد بود. باید توجه کرد که تعداد نانوایی های سنتی در کشور بالا است و اینکه هر روز قرار باشد بازرسان بهداشت محیط به نانوایی ها سر بزنند کار را مشکل می کند ازاین رو بهتر است مردم و متصدیان نانوایی نکات بهداشتی و ضدعفونی را به دقت رعایت نمایند تا هر چه بیشتر بتوان از گسترش این ویروس جلوگیری کرد. عزیزی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت لبنیات و کاهش مصرف این گروه غذایی در کشور اظهار داشت: متأسفانه رشد قیمت ها در مورد همه مواد پروتئینی و لبنیات که می توانند در افزایش ایمنی بدن مؤثر باشند، اتفاق افتاده است. صحبت ها و مکاتباتی در این حوزه انجام شده است تا در این عرصه کمک کنند اما متأسفانه با عنایت به شرایط اقتصادی خاص شاید خیلی مقدور نباشد که این کار را انجام دهند. به هر حال ما باز هم پیگیر هستیم که از طرق مختلف بتوانیم به طبقاتی که درآمد کمتری دارند، کمک هایی شود تا بتوانند به این مواد غذایی مفید بیشتر دسترسی داشته باشند. بعنوان مثال در مجلس بحث کوپن الکترونیک و… مطرح است. مدیرکل فٰرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ویتامین ها در دوران کرونا اظهار داشت: اگر رژیم غذایی خوب باشد و از مواد غذایی متنوع استفاده شود، شاید افراد نیازی به مصرف ویتامین نداشته باشند چونکه در مواد غذایی مانند لبنیات، تخم مرغ و مغزها و… ویتامین D به اندازه کافی موجود است و از راه مواد غذایی تأمین می شود البته اگر رژیم غذایی تنوع داشته باشد. هرچند باز هم این روزها سفارش می شود برای اطمینان بیشتر، مصرف ویتامین D به صورت مکمل و به شکل هفتگی یا ماهانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن صورت گیرد. وی افزود: البته غنی سازی نان با ویتامین D را هم در دستور کار داریم چونکه یکی از اشکالات جامعه ما کمبود ویتامین D است و از سویی نان هم محصولی است که همه مصرف می کنند. در حال آغاز پایلوت غنی سازی نان با ویتامین D هستیم تا در مرحله بعد به صورت کشوری این کار صورت گیرد. عزیزی در پاسخ به سوالی درباره نظارت بر محصولات غذایی وارداتی و ثبت آنها در سامانه تی تک اظهار داشت: در زمینه مواد غذایی وارداتی کنترل جامع و کاملی وجود دارد و هیچ ماده غذایی چه به صورت فرآوری شده و چه به صورت نیمه فرآوری شده و چه به صورت ماده اولیه نمی تواند وارد کشور شود، مگر اینکه در سیستم تی تک ثبت گردد. پیش از حمل به کشور آنالیزها، گواهی بهداشت و… را باید روی سامانه بارگذاری کنند و زمانی هم که به بنادر برسد، مجدداً نمونه گیری و آزمایشات کاملی انجام می شود و در صورتیکه واجد شرایط و استانداردهای مورد ضرورت بود، اجازه ترخیص می گیرد. در این عرصه اگر مشکلی در مواد وارداتی باشد، اصلاً اجازه واردات داده نمی گردد و بازگشت داده و یا معدوم می شود. وی تصریح کرد: در این حوزه مشکلاتی را در داخل و در عرصه تولید زیرپله ای و تقلبی مواد غذایی داریم که نام و نشان و مجوز هم ندارند. حال امکان دارد در این گرانی و شرایط اقتصادی خاص، عده ای سودجو تاریخ مصرف یا انقضا را تغییر داده و یا بسته بندی ها را تعویض کرده و یا مواد نامرغوب به بازار عرضه کنند که این موارد به محض اینکه از جانب مردم گزارش شود و یا بازرسان در سطح عرضه با آن مواجه شوند، بلافاصله آن مراکز پلمپ و محصولات شان هم از سطح عرضه جمع آوری می شود و روی سایت سازمان هم اسامی آن شرکت ها اعلام می شود. ما از مردم می خواهیم که محصولات معتبر را که تمام نشان های استاندارد و گواهی های سازمان غذا و دارو را دارند و شناخته شده اند، استفاده کنند چونکه آن محصولاتی که شناخته شده اند مرتباً مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند. عزیزی با اشاره به آغاز پویشی در حوزه نشانگرهای تغذیه ای اظهار داشت: هدف این پویش این است که بتوانیم مبحث نشانگرهای تغذیه ای را به طور گسترده به مردم یادآوری نماییم. برنامه ریزی کرده ایم که با همکاری تمام مراکز مرتبط و دانشگاه ها و یکی از اپراتورهای تلفن همراه این موضوعات را به کل مردم جامعه اطلاع رسانی نماییم تا به نشانگرهای تغذیه ای توجه ویژه داشته باشند و بتوانیم در جهت کاهش مصرف نمک، چربی و شکر و تشویق به مصرف غذاهای فراسودمند گام های مؤثری برداریم. وی درباره تبلیغ کالاهای صدمه رسان به سلامت در صدا و سیما اظهار داشت: فهرست کالاهای صدمه رسان به سلامت هر سال به صدا و سیما و سایر مراکز مرتبط عرضه می شود اما تبلیغات کالاهای صدمه رسان متأسفانه همچنان انجام می شوند البته نباید نادیده گرفت که بعضی از این کالاها تبلیغ نمی شوند. ما باید حداقل محتواهای تبلیغاتی را اصلاح نماییم تا هم آنها بتوانند درآمدهایی را داشته باشند و هم آگاهی که به مردم می رسد، نادرست نباشد چونکه بعضی از ادعاهایی که در تبلیغات می شود، نادرست است، منجر به تشویش اذهان می شود و واقعیت ندارد. به این سمت رفتیم تا با تعامل بتوانیم محتواهای تبلیغاتی را اصلاح نماییم تا این مورد مقداری سروسامان بیابد. فکر می کنم با تعامل می توانیم موفق شویم. صدا و سیما می تواند در حوزه فرهنگسازی غذایی به ما کمک مؤثری انجام دهد. مدیرکل فٰرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: اگر ادعای نادرستی در تبلیغات مطرح شود، فوراً تذکر می دهیم. خیلی از این محتواها را توانستیم اصلاح نماییم و بعضی از این تبلیغات را حذف کرده ایم. عزیزی در پاسخ به سوالی درباره شناسنامه دار کردن محصولات دامی و کشاورزی در جهت پایش سموم در این محصولات و ردیابی آنها اظهار داشت: شناسنامه دار کردن این محصولات به سازمان غذا و دارو مرتبط نیست بلکه وزارت جهاد و کشاورزی باید مزارع و باغات را شناسنامه دار کند. ما سال هاست که پایش سموم را در محصولات خام کشاورزی در انواع سبزیجات و صیفی جات می سنجیم که هزینه بسیار بسیار سنگینی دارد. وی ادامه داد: قرار بود که همزمان با ما وزارت جهاد و کشاورزی مزارع و باغات را شناسنامه دار کند که تابحال هشت سال از این مورد گذشته و هنوز اقدامی در این راستا انجام نشده است. خوشبختانه طی چند ماه اخیر با وزارت جهاد کشاورزی تعامل و اعلام کردیم که حداقل مزارع و باغات بزرگی را که تولید عمده ای دارند، شناسنامه دار کنند تا وقتی در میادین نمونه می گیریم و سموم یا نیترات محصول بالاست بتوانیم آنرا ردیابی و در جهت اصلاح اقدام نماییم. مسؤلان جهاد کشاورزی هم قول دادند که همکاری بیشتری در این حوزه داشته باشند. این مورد می تواند به تأمین سلامت جامعه کمک نماید. مدیرکل فٰرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره دستکاری تاریخ انقضای مواد غذایی اظهار داشت: برای هر محصولی تاریخ انقضای مشخصی داریم که روی بسته بندی درج می شود. حال امکان دارد برخی سودجویان تاریخ انقضای برخی محصولات را دستکاری، پاک کنند و یا تغییر دهند البته مصرف کننده با کمی دقت می تواند متوجه این دستکاری شود. مواد غذایی که تاریخ انقضایش دستکاری شده در فروشگاه های معتبر عرضه نمی گردد. مردم اگر مورد مشکوکی در این حوزه دیدند می توانند به ۱۹۰ اطلاع دهند. وی تصریح کرد: این تصور که فکر نماییم غذای گران قیمت حتما غذای سالمی است، درست نیست. قیمت دلیل بر سالم بودن و ناسالم بودن مواد غذایی نیست. انواع میوه و سبزی که خیلی هم قیمت های گرانی ندارند، انواع ویتامین ها و ترکیبات فراسودمند را دارند و مصرف شان به سلامتی کمک می نماید. باید مصرف غذاهای پرکالری و پر نمک، پر روغن و پر شکر را کاهش دهیم و در عین حال تحرک داشته باشیم. عزیزی اظهار داشت: بزودی ثبت محصولات تولید داخلی را روی سامانه تی تک خواهیم داشت و تمام محصولات غذایی هم که در داخل تولید می شوند، مانند محصولات وارداتی روی سامانه تی تک ثبت می شوند و کد دریافت می کنند. در آینده نزدیک امکان ندارد که محصولی خارج از این سامانه تولید و توزیع شود و قاچاق، دستکاری و تقلب در آینده نزدیک به کل رفع می شود و امکان تولید و عرضه محصولات تقلبی نخواهد ماند. مدیرکل فٰرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره ابلاغ پروتکل های جلوگیری از کرونا به صنایع غذایی اظهار داشت: ما پروتکل های جلوگیری از کرونا را تهیه و به صنایع غذایی ابلاغ کردیم و از انجمن های صنفی هم کمک گرفتیم البته تولیدکنندگان مواد غذایی نسبت به رعایت این پروتکل ها مقید هستند چونکه اگر رعایت نکنند، کار خودشان لطمه می بیند و امور تولیدشان گرفتار مشکل می شود. این پروتکل ها در کارخانه های مواد غذایی به خوبی رعایت می شود و بازرسان هم به طورمرتب از شرایط بهداشتی پرسنل و شرایط بهداشتی دستگاه ها و محیط بازدید می کنند. عزیزی درباره محل گزارش تخلفات مردمی از واحدهای عرضه مواد غذایی و نانوایی ها اظهار داشت: مردم می توانند تخلفات مراکز را به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند. در عین حال روی سایت سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت شماره تماس روابط عمومی و بخش های ناظر وجود دارد که می توانند تخلفات را برای پیگیری به آنها اعلام کنند. وی درباره کدگذاری محصولات کشاورزی در یک استان که چندی قبل اعلام شده بود، اظهارکرد: وزارت جهاد کشاورزی به ما اعلام نموده بود که کدگذاری ۳۰۰ هکتار را آغاز کردیم اما هنوز شناسه ای به دست ما نرسیده است که امیدواریم این کار صورت گیرد.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب