در گزارش اعصاب سنج عنوان شد؛

تغذیه سالم در ایام آلودگی هوا

تغذیه سالم در ایام آلودگی هوا

به گزارش اعصاب سنج یك متخصص تغذیه ضمن اشاره به اهمیت تأمین سه ویتامین A، E و C برای سالم تر بودن بدن به خصوص در ایام آلوده هوا، به عرضه نكاتی در این حوزه پرداخت.


مجید حاجی فرجی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد سفارش های تغذیه در ایام آلوده هوا در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: هوای آلوده شامل ترکیبات اکسیدکننده و سمی هستند که متأسفانه به بدن وارد شده و سیستم بدن انسان واکنش های التهابی را در پاسخ به این ترکیبات از خود بروز می دهد به بیان دیگر سیستم بدن این ترکیبات را بعنوان رادیکال های آزاد می شناسد و به مقابله با آن می پردازد. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه آنتی اکسیدان ها سطح رادیکال های آزاد اکسید کننده را کم می کنند تا انسان بدن سالم تری داشته باشد اظهار نمود: سه ویتامین A یا همان بتاکاروتن ها که در سبزیجاتی با برگ زرد و قرمز به وفور یافت می شود؛ E در مغز دانه ها و دانه های روغنی و C در ترکیباتی مانند نارنگی، پرتقال و سبزیجات که به مقدار بسیار زیادی یافت می شود منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های مهم هستند. وی بیان نمود: در کنار این سه گروه عنصر سلنیوم و روی که در گوشت ها و غلات سبوس دار وجود دارند هم همچون آنتی اکسیدان های مهم برای مقابله با آلودگی هوا هستند در کنار اینها لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب به صورت یک تا دو واحد در روز می تواند با سردرد، تهوع و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا مقابله کرده. فرجی اظهار داشت: میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و به خصوص سیب، سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی به خصوص سیر و پیاز در کاهش خطر رادیکال های آزاد و مقابله با ذرات معلق هوا کمک شایانی می کنند. وی با تکیه بر مصرف بروکلی در وعده های غذایی اظهار داشت: متأسفانه یکی از سبزیجاتی که در بین ایرانی ها کمتر مصرف می شود کلم بروکلی است که اگر مرتب مصرف شود علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد می تواند برای مقابله با ذرات معلق هوا کمک کننده باشد در کنار این کدو حلوایی و هویج، بذر کتان، چای سبز و انار هم خاصیت ضدالتهابی داشته و اثربخشی بسیار بالایی هم دارند. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به عدم مصرف غذاهای پرچرب در ایام آلوده هوا اظهار نمود: تأمین اسیدهای چرب در ایام آلوده هوا از راه مصرف شربت های خانگی کم شیرین همینطور مصرف بذر کتان برای بیماران قلبی و عروقی در سوپ و سالاد و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها، چربی اشباع مانند روغن های حیوانی، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های گاز دار همچون نکات بسیار مهمی است که در ایام آلوده هوا باید نسبت به رعایت آن بیشتر از پیش توجه گردد.


منبع:

1399/08/29
12:13:54
5.0 / 5
1751
تگهای خبر: بیمار , پزشكی , دانشگاه , دانشگاه علوم پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
AsabSanj اعصاب سنج