رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت مطرح كرد

تبعات كرونا بر ارائه خدمات ایدز

تبعات كرونا بر ارائه خدمات ایدز

به گزارش اعصاب سنج رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به آثار سوء كووید-۱۹ بر خدمات جاری سلامت بخصوص در خدمات افراد HIV اظهار داشت: هنوز ۱.۵ درصد مبتلایان ایدز از بیماری خود اطلاع ندارند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا در نشست روز جهانی ایدز اظهار داشت: هنوز ۱.۵ درصد مبتلایان به این بیماری از ابتلای خود آگاه نیستند. همینطور حداقل ۱.۳ درصد مبتلایان بویژه کودکان و نوجوانان در طول پاندمی کووید ۱۹ در مقاطعی پیشگیری و درمان خویش را رها کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۲ درصد مبتلایان جدید از میان جمعیتهای کلیدی بوده اند، اضافه کرد: حتی پیش از پاندمی کووید۱۹ هم پیشرفتها در زمینه این بیماری راکد شده بود. اهداف ۹۰-۹۰-۹۰ (بخصوص ۹۰ درصد اول) پیشرفت چندانی نداشته است و گرفتار رکود شده است.
گویا همینطور به عوارض سلامتی، اقتصادی و اجتماعی بلند مدت کووید ۱۹ در افراد مبتلا به عفونت HIV اشاره نمود و اظهار داشت: گروه های صدمه پذیر در معرض صدمه بیشتری قرار گرفته اند. آثار سوء اقتصادی و اجتماعی کووید ۱۹ بیشتر از همه، افراد صدمه پذیر و جمعیت های کلیدی را هدف قرار داده است و لازم است آنها را دریابیم.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت همینطور اظهار داشت: کووید۱۹ بر روی خدمات جاری سلامت به خصوص افراد مبتلا به HIV (کاهش دسترسی به خدمات، از هم گسیخته شدن خدمات مراقبت و درمان) آثار سوء داشته است. با عنایت به تداوم موج های جدید کووید۱۹، اگر HIV و TB در خلال پاندمی به درستی مدیریت نشود، مرگ های ناشی از این دو بیماری دو برابر می شود.
وی همینطور اظهار داشت: در خیلی از مناطق جهان خدمات اساسی جلوگیری از HIV مثل PMTCT وکاهش صدمه به شدت صدمه دیده است. تعداد کودکان مبتلا افزایش یافته است و انجام تست با محدودیت جدی روبرو شده است. خدمات Mental health در بعضی مناطق جهان متوقف شده است. در مجموع سقوط کیفیت خدمات یک حقیقت است که باید آنرا جدی گرفت.
وی تصریح کرد: همه گیری کووید-۱۹ فعلا ادامه داشته و آثار سوء اقتصادی و اجتماعی آن افزایش می یابد. ما نیاز داریم برای محافظت اقتصادی و اجتماعی از جمعیت های کلیدی در خلال این پاندمی ابتکارات جدیدی در پیش بگیریم.
گویا افزود: یکی از تبعات اقتصادی کووید۱۹ بر روی HIV کاهش ذخایر تشخیصی و دارویی در کشور به خصوص کشورهای فقیر است و این پیامد آثار مخرب فراوانی به دنبال خواهد داشت. مطالعات مدلسازی نشان داده که شش ماه کمبود ذخایر دارویی HIV میزان مرگ و میر ناشی از عفونت را در بعضی کشورها به دو برابر می رساند.
وی همینطور اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته باوجود نتایج بسیار سنگین کووید-۱۹ بر روی خیلی از برنامه های سلامت، اجازه ندهد هیچ گونه وقفه ای در برنامه ها به خصوص برنامه بسیار مهمی مثل TB-HIV، مالاریا، بیماری های غیرواگیر و... رخ دهد.
وی با تکیه بر ضرورت جهش در پاسخ دهی به موارد بیماری، اظهار داشت: اجازه نخواهیم داد هیچ گونه وقفه ای در برنامه پاسخ ما به HIV رخ دهد. سرمایه گذاری خویش را برای پاسخ به HIV افزایش خواهیم داد. همینطور ابتکارات جدید پیشگیری، تشخیص و درمان را مورد استفاده قرار خواهیم داد. برای خدمات درمانی Multi months dispensing حق انتخاب را به PLHIV خواهیم داد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: همینطور کودکان، زنان، نوجوانان، خانم های آبستن و جمعیت های کلیدی نخستین اولویت های ما هستند. ابتکارات جدید را در آموزش و اطلاع رسانی و پیشگیری و درمان به کار خواهیم گرفت و همکاریهای خویش را با سایر سازماهای دولتی، غیردولتی و NGO ها و جامعه مدنی گسترش خواهیم داد. هر روز بیشتر از روز گذشته بر روی پیشگیری سرمایه گذاری می کنیم؛ چونکه عضو ائتلاف پیشگیری جهانی هستیم و تلاش می نماییم برای دیگران الگو باشیم.
گویا در انتها تصریح کرد: از داروهای جدید پیشگیری استفاده می کنیم؛ داروهای طولانی اثری که بررسی ها نشان داده تا ۹ برابر در کاهش مبتلا شدن بویژه در خانم ها موثر بوده اند.




منبع:

1399/09/11
23:02:06
5.0 / 5
1374
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
لینک دوستان اعصاب سنج
AsabSanj اعصاب سنج