یك زندگی سالم بعد از ۶۰ سالگی

یك زندگی سالم بعد از ۶۰ سالگی

اعصاب سنج: نتایج مطالعات پیشین در آمریکا که وضعیت سبک زندگی سالم را در بازنشستگان و سالمندان با میانسالان و افرادی که هنوز کار می کنند، مقایسه کرده، نشان میدهد که بیشتر سالمندان و بازنشستگان، اغلب علاقه ای به پیروی از سبک زندگی سالم و رعایت سفارش های سلامتی در سنین بالا ندارند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، پروفسور "دانا کینگ"، رئیس بخش پزشکی خانواده دانشگاه ویرجینیای غربی با اشاره به این مطالعات خاطر نشان می کند که ممکنست روی آوردن به یک الگوی زندگی سالم و ترک سبک زندگی ناسالم خصوصاً برای افراد بالای ۶۰ سال بسیار دشوار به نظر برسد.
در این مقاله شبکه خبری "سی ان ان" با سه متخصص و پزشک برجسته در مورد اینکه چگونه می توان سالمندان را به پذیرش سبک زندگی سالم ترغیب کرد و یک زندگی سالم بعد از ۶۰ سالگی داشت، گفت و گو شده است.
دکتر کینگ با اعلان اینکه افراد برای وضعیت مالی خود در دوران بازنشستگی برنامه ریزی می کنند اما برای وضعیت مناسب سلامتی خود برنامه ای ندارند، به همراه چند متخصص دیگر پیروی از نکات زیر را برای سلامت بهتر در دوران سالمندی پیشنهاد کرده اند:
- یک جفت کفش ورزشی مناسب برای پیاده روی بخرید. ابتدا با پیاده روی در اطراف خانه شروع کنید. سپس آنرا به پیاده روی نیم ساعته سه روز در هفته افزایش دهید یا هدف خودرا با افزایش ۱۰ درصدی مسیر پیاده روی خود در هر هفته دنبال کنید.
- تمرین تعادل کنید. بهترین راه برای جلوگیری از افتادن ها و زمین خوردن ها تمرینات حفظ تعادل است. مثلا تلاش کنید برای ۳۰ ثانیه با چشمان بسته روی یک پا بایستید.
- صبحانه خودرا اصلاح کنید. از خوردن قهوه و شیرینی بجای صبحانه خودداری کنید. می توان یک اسموتی خانگی و تلفیقی از موز، میوه های فصلی، شیر بادام و پودرهای پروتئینی یا کیک های پروتئینی بدون قند را برای صبحانه جایگزین کرد. هم چنین قند و شکر را از تمامی وعده های غذایی خود حذف و بجای مصرف نوشابه از آب گازدار استفاده کنید.
- استرس را عاقلانه حذف کنید. برنامه های زیادی برای تمدد اعصاب و مدیتیشن وجود دارد که می توانید روی تلفن همراه خود نصب کرده و حتی به مدت ۱۰ دقیقه به آنها گوش دهید.
- ورزش های مقاومتی را تمرین کنید. برای جلوگیری از کاهش حجم عضلات و ضعف آنها، ورزش های مقاومتی را با بلند کردن دمبل و هالتر انجام دهید، چونکه در صورتیکه از عضلات استفاده نکنید به مرور تحلیل خواهند رفت.
- تمرین "بشین پاشو" انجام دهید. افراد سالخورده باید بطور منظم تمرین های بشین پاشو را انجام دهند، چونکه در صورتیکه این تمرین ها را انجام ندهند، بعد از مدتی دیگر قادر به راحت بلند شدن از روی زمین نخواهند بود.
- سرعت خودرا به چالش بکشید. بر خلاف تصور عمومی باید اظهار داشت که سالمندان نیز به ورزش هایی نیاز دارند که سرعت و شدت داشته باشند. بیشتر مردم حتی به فکر سرعت برای سلامت خود نیستند. اما باید به فکر ورزش هایی بود که علاوه بر قدرت، سرعت شما را نیز به چالش بکشد. تنیس جزو آن دسته از ورزش هایی است که هر دوی این شاخص ها را درگیر کرده و بنا بر این انجام آن در سنین بالا می تواند مفید واقع شود.
- درگیر یک پروژه شوید. یک پروژه که برای شما مدلول خاصی دارد، انتخاب کنید. یک سالمند در این مورد می گوید که در سنین بازنشستگیِ خود، آغاز به نوشتن یک کتاب کرده است، هر چند قبل از آن تجربه نویسندگی نداشته است. او هم اکنون در حال نوشتن کتاب سوم خود با نام "توی جدید بعد از ۶۵ سالگی" است که سفارش هایی باارزش به افراد سالمند کرده و الهام بخش آنان است. انجام پروژه ای جدید در سن بالا مانند به واقعیت رساندن یک رویا است.
- خودسازی را بپذیرید: برخی سبک زندگی سالم را یک امر مادام العمر می دانند، چونکه پیروی از یک سبک زندگی سالم نیازمند یادگیری مداوم و تزکیه نفس است. می توانید در کلاس های آموزشی که برای سالمندان وجود دارد ثبت نام نمایید. باید توجه کرد سبک زندگی سالم امری تنها جسمی نیست و به تمرین های ذهنی نیز نیاز دارد.




منبع:

1400/01/04
13:36:02
5.0 / 5
1551
تگهای خبر: آموزش , استرس , اعصاب , پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج