چطور به فرد گرمازده كمك كنیم؟

چطور به فرد گرمازده كمك كنیم؟

بنا به تعریف کارشناسان ˮانجمن اورژانس و کمک های اولیه سنت جان امبیولنسˮ در انگلیس،  گرمازدگی که نام دیگرش آفتاب زدگی است، هنگامی رخ می دهد که دمای پیکر شخص تا میزانی خطرناک بالا می رود.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، اگر فرد از گرما بی رمق شود ممکنست به گرمازدگی گرفتار شود.
وقتی کسی مدت زیادی زیر آفتاب یا در دمای بالا بماند، بدنش آب زیادی از دست می دهد. در این وضعیت، تعریق متوقف می شود و این یعنی بدن دیگر نمی تواند خودرا خنک کند. این حالت می تواند به بروز گرمازدگی منجر شود.
چنان که در وب سایت خدمات ملی سلامت انگلیس آمده است اگر کسی که از گرما بی رمق شده است بتواند خودش را ظرف ۳۰ دقیقه خنک کند، سلامتش در معرض خطر جدی قرار نمی گیرد اما اگر گرفتار گرمازدگی شد، باید با اورژانس تماس گرفت.

گرمازدگی چه علایمی دارد؟
علائم بی رمق شدن ناشی از گرما که خدمات ملی سلامت انگلیس برشمرده است، عبارت از سردرد، سرگیجه، بی اشتهایی، حالت تهوع، تعریق زیاد، دل پیچه، افزایش ضربان قلب، دمای بدن ۳۸ درجه یا بالاتر و عطش شدید هستند.
کودکان و بزرگسالانی که گرفتار بی رمقی از گرما می شوند علایمی مشابه دارند. اما کودکان ممکنست خواب آلود هم به نظر برسند.
اگر کسی که این نشانه ها در او بروز کرده ظرف ۳۰ دقیقه بهبود پیدا نکند، ممکنست این عارضه در ادامه به گرمازدگی منتهی شود.
علائم گرمازدگی نیز عبارت از نبودِ تعریق به رغم احساس گرمای شدید، دمای بدن ۴۰ درجه یا بالاتر، تنگی نفس، گیجی، احساس سکته، بیهوشی و بی واکنشی است.

چطور به فرد گرمازده کمک کنیم؟
خدمات ملی سلامت انگلیس سفارش می کند اگر متوجه شدید کسی از گرما بی رمق شده است، باید به محلی خنک برده شود.
هر کاری می توانید بکنید تا دمای بدنش پایین بیاید، همچون این که خاطرجمع شوید مقادیر زیادی آب بنوشد، با اسپری یا اسفنج پوستش را خنک کنید و او را در حالتی بخوابانید که پاهایش اندکی بالاتر از بدنش باشد.
اگر وضعیت فرد ظرف ۳۰ دقیقه بهبود پیدا نکرد و اطمینان دارید که گرفتار گرمازدگی شده است، با اورژانس تماس بگیرید و درخواست آمبولانس کنید.
کارشناسان سفارش می کنند در مدتی که منتظرید آمبولانس برسد، اهتمام کنید با اسفنج خیس یا پیچیدن فرد لای ملافه های خیس خنک، دمای بدنش را پایین بیاورید.
اگر به نظر رسید که دمای پیکر شخص عادی شده است، آن وقت ملافه های خیس را با خشک عوض کنید.
همین طور در مدتی که منتظر هستید کادر اورژانش از راه برسد، مدام تنفس، نبض و سطح هشیاری و واکنش فرد را بررسی کنید. اگر هر زمان سطح هشیاری و واکنش فرد پایین آمد، باید نفس هایش را چک کنید و خاطرجمع شوید راه تنفسش باز است.
برای آگاهی بیشتر در مورد نحوه مراقبت از فردی که سطح هشیاری و واکنشش پایین آمده است، باید از پیش از روش های مراقبت های اولیه باخبر شوید.

چگونه می شود از گرمازدگی پیشگیری کرد؟
به سفارش کارشناسان با برخی اقدام ها می شود از بی رمقی از گرما و گرمازدگی در دمای بالا پیشگیری کرد.
این اقدام ها عبارت از مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی های خنک، دوش آب سرد، پوشیدن لباس های گشاد و آزاد و اجتناب از قرار گرفتن در آفتاب در ساعات اوج تابش است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، خدمات ملی سلامت انگلیس همین طور سفارش می کند مراقب کسانی باشیم که بیشتر در معرض بی رمقی از گرما و گرمازدگی قرار دارند که کودکان، سالمندان و کسانی که بیماریهای مزمن دارند بیشتر از این نظر لطمه پذیرند.



1400/04/26
09:33:43
5.0 / 5
1029
تگهای خبر: اورژانس , بیمار , بیماری , بیهوشی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج