چند سفارش مهم بهداشتی در آستانه عید قربان

چند سفارش مهم بهداشتی در آستانه عید قربان

به گزارش اعصاب سنج از آنجایی که در صورت عدم رعایت سفارش های بهداشتی امکان انتقال ۲ بیماری بالقوه خطرناک کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم گوارشی از دام های آلوده به انسان وجود دارد؛ ازاین رو رعایت اصول بهداشتی در هنگام ذبح دام و مصرف گوشت آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، با عنایت به این که در فصل فعالیت کنه ها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) موضوعی جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از راه گزش کنه به دام انتقال می یابد و اگر در خلال زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و سبب بیماری می شود. ازاین رو توجه به نکات ذیل بسیار مهم است:
_ از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ و عرضه می شوند، خودداری شود.
_ دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کنید، چون که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است.
_ در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعداز ذبح بررسی و معاینه می کنند. بعضی از انواع بیماری در دام ها علایم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آنها هستند.
_ ذبح دام را در کشتارگاه ها انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید، چونکه خونابه های جاری می تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری های منتقله از دام به انسان شود.
_ افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را پس از ذبح، ضدعفونی کنند، همینطور خونابه ها هم به طریق بهداشتی دفع شود.
_ گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی منجر به گلیکولیز شود. گلیکولیز هم منجر به افزایش میزان اسیدیته و کاهش PH گوشت می شود که این فرآیند سبب می شود درصورتیکه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود.
_ جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.
_ دامداران به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.




منبع:

1400/04/29
22:53:09
5.0 / 5
1037
تگهای خبر: ابزار , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج