بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونائی
اعصاب سنج: با وجود گذشت حدود دو سال از پاندمی کرونا، هنوز هم درباره این بیماری مرموز، سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد که یکی از این سوالات درباره رژیم غذایی بیماران کرونائی است.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، آزاده نجارزاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد در یک گفت وگوی زنده اینستاگرامی در تشریح بایدها و نبایدهای غذایی بیماران کرونائی، اظهار داشت: نیاز های تغذیه ای بیمار کرونائی کمی متفاوت با دیگر افراد است. شخصی که مبتلا به یک بیمار عفونی می شود، باید انرژی بیستری دریافت کند. بیمار کرونائی به منابع پروتئینی بیشتری نیاز دارد. علاوه بر این، بی اشتهایی و از دست دادن توانایی تشخیص بو و مزه سبب می شود بیمار غذای کمتری بخورد و در نتیجه بیش از پیش نیازمند منابع غذایی باشد.
وی براین اساس سفارش کرد که بیماران کرونائی برای تامین انرژی خود باید تعداد وعده های غذایی خودرا بالا برند و به عبارت دیگر انرژی مورد نیاز بدن خودرا با کاهش حجم و میزان هر غذا اما به تناوب تامین کنند. با اهمیت ترین نکته برای مراقبت از یک بیمار کرونائی، تغذیه با فواصل کوتاه است.
این متخصص تغذیه این را هم اظهار داشت که غذای بیمار کرونا باید علاوه بر دارا بودن مقادیر بالای انرژی و پروتئین از ریزمغزی هایی مانند ویتامین A، سلنیم و زینک نیز بهره مند باشد.
به گفته وی، حریره بادام به ویژه با بادام پوست کنده یکی از بهترین وعده های غذایی برای بیمار کرونائی است. در صورتیکه بدن بیمار به شیر واکنش نشان داد جایگزین این غذا نیز تخم مرغ است و منابع پروتئینی موجود آن بسیار غنی است. البته در ارتباط با مصرف شیر، هر فرد باید باتوجه به وضعیت بدن خودش شیر را مصرف کند. ممکنست مصرف شیر در بعضی افراد سرفه را تشدید کند و پیشنهاد ما به این افراد جایگزین کردن شیر با ماست و دیگر مواد حاوی کلسیم است. همین طور می توان در صورت نیاز از مکمل های کلسیم بهره برد.
دکتر نجارزاده بهترین نان برای مصرف بیمار مبتلا به کووید را نان سبوسدار بیان کرد.
وی به مواد غذایی سازگار و ناسازگار با بدن یک بیمار کرونائی اشاره نمود و اضافه کرد: بهترین غذا برای یک فرد مبتلا به کووید سوپ است. سوپ مناسب برای افراد کرونائی سوپی است که از ماهیچه گوسفند تهیه شده باشد چونکه از منابع غنی ویتامین B12 برخوردارست. بهتر است برای تهیه این سوپ از سبزیجاتی استفاده گردد که رنگ زرد یا قهوه ای دارند می توان از کدو حلوایی و هویج بهره برد چونکه کدو موجب بهبود وضعیت گلوی بیمار کرونائی می شود و بدن بیمار طبق تجارب چندماهه ما در مبارزه با این بیماری پاسخ خوبی به آن می دهد. در سوپ باید از گندم و جو استفاده گردد و حبوبات مانند ماش و عدس نیز گزینه های خوبی جهت استفاده در سوپ هستند. همین طور در زمان مصرف نیز سوپ با آب لیموی تازه خورده شود تا بیمار مقادیر خوبی از ویتامین ث را نیز دریافت کند.
در کنار آب، نوشیدن آبمیوه های مختلف البته بجز آب انگور که موجب تحریک سرفه ها می شود، از دیگر سفارش های این متخصص تغذیه به بیماران کرونائی است و در تکمیل آن نیز اظهار داشت: افرادی که نگران بالا رفتن قندخون به جهت مصرف آبمیوه ها هستند می توانند آنرا در فواصل معین تقسیم کرده و مصرف کنند.
به گفته وی، ادویه ها بطور کلی تحریک کننده سیستم تنفسی هستند. بجز زردچوبه و زعفران، که آنتی اکسیدان های قدرتمندی دارند باقی ادویه ها و میوه هایی مانند خربزه و انگور برای سیستم تنفسی مشکل ایجاد می کنند.
نجارزاده همین طور مصرف داروهای مکمل را بلامانع خواند و اظهار داشت: در کنار مصرف غذاهای مذکور تزریق آمپول های مکمل مانند ب کمپلکس، ب 12 و قرص های ویتامین می تواند در کنار پروتئین و انرژی تامین شده، بیمار را از نظر ویتامین نیز غنی کند و به بهبودی هرچه سریعتر او کمک نماید.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب