یزدی ها فست فود خور شده اند

یزدی ها فست فود خور شده اند

به گزارش اعصاب سنج مدیر مركز تحقیقاتی درمانی دیابت استان یزد با بیان این كه در كمتر از هر یك ساعت، یك یزدی به دیابت مبتلا می شود، خاطرنشان كرد: روزانه حدود ۲۷ نفر به جمع دیابتی های این استان می پیوندند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، «سیدمحمدرضا آقایی» در نشست شورای سلامت شهرستان میبد با اشاره به این كه چاقی و كم تحركی دو معضل بزرگ سلامت در استان یزد به حساب می آید، اظهار داشت: چاقی یكی از عوامل مبتلا به دیابت است كه استان یزد در این شاخص رتبه چهارم كشور را داراست.
به طور متوسط ۴۶ درصد از دختران دانش آموز یزد دارای اضافه وزن و چاقی هستند
وی بل اشاره به این كه به صورت متوسط ۴۶ درصد از دختران دانش آموز یزد دارای اضافه وزن و چاقی هستند، اضافه كرد: یزدی ها همینطور رتبه پنجم در بی تحركی و رتبه ششم در مصرف فست فود را دارند كه همین عوامل هم سبب شده تا این استان رتبه پنجم در مبتلا شدن به دیابت و رتبه نهم در فشار خون را به خود اختصاص دهد.
به نقل از آقایی، متاسفانه شهرستان میبد در تمام این موارد بالاترین رتبه را در استان دارد كه زنگ خطر بزرگی برای این شهرستان به حساب می آید.
ایشان در ادامه دیابت را یك بحران در استان نام برد و بیان كرد: دیابت بیخ گوش تمام یزدی هاست و باید با راه اندازی پویش مردمی به مبارزه با این بیماری بپردازیم و جلوی رشد آنرا بگیریم.
مدیر مركز دیابت استان دو علت اصلی پنج بیماری سرطان، فشار خون، سكته قلبی و سكته مغزی و دیابت را چاقی و كم تحركی اعلام نمود و اظهار داشت: شیوع سرطان در میان زنان چاق ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر است.
وی خاطرنشان كرد: در استان یزد كمتر از هر یك ساعت، یك نفر مبتلا به دیابت می شود به عبارتی روزانه حدود ۲۶ یا ۲۷ نفر به جمع دیابتی های استان می پیوندد.
تعداد مراكز عرضه فست فود در استان یزد بیشتر از تعداد پزشكان عمومی است
آقایی با اشاره به این كه تعداد مراكز عرضه فست فود در استان یزد بیشتر از تعداد پزشكان عمومی است، اضافه كرد: باید با فرهنگ سازی و بسیج همگانی تغذیه در میان مردم اصلاح گردد و تحرك بدنی در میان مردم به صورت یك الگوی مناسب رواج پیدا كند.
وی با بیان این كه برخی از افراد یك برنامه درست برای كاهش وزن ندارند، اظهار داشت: با راه اندازی پویش «تحرك، تغذیه، تندرستی» با عرضه یك برنامه مناسب در چارچوب تنظیم، تعادل، تنوع و تمركز می توان سلامتی را در میان افراد تضمین نمود.
به نقل از وی، با آموزش های مداوم و پیگیری های متداول و تشكیل گروه های ۵ تا ۱۰ نفری از افراد ۱۸ تا ۲۵ سال می توان با برنامه تغذیه مناسب و همینطور پیاده روی مداوم در هر روز، در یك برنامه سه ماهه ۵ كیلو كاهش وزن را در داوطلبان مشاهده كرد.
وی با بیان این كه با هر یك كیلو كاهش وزن تا ۵ درصد مبتلا شدن به دیابت در افراد كاهش خواهد یافت، خواهان همكاری تمام ارگان ها و سازمان ها جهت راه اندازی این كمپین شد.
آقایی اظهار نمود: كسانی كه پدر یا مادر مبتلا به دیابت دارند، ۳۰ درصد احتمال بروز دیابت دارند و اگر هر دوی والدین مبتلا به دیابت باشد، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد شانس دیابتی شدن را خواهند داشت.



1397/12/18
14:45:54
5.0 / 5
5105
تگهای خبر: بیمار , بیماری , دیابت , سرطان
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لینک دوستان اعصاب سنج
AsabSanj اعصاب سنج