نخستین گام در پیشگیری و درمان کبد چرب چیست؟

نخستین گام در پیشگیری و درمان کبد چرب چیست؟

به گزارش اعصاب سنج، از گیلان یک متخصص تغذیه، نخستین گام در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب را کنترل وزن دانست و متذکر شد: اگر افراد اضافه وزن دارند و یا گرفتار چاقی هستند، حتما باید با یک برنامه غذایی اصولی مبادرت به کاهش وزن کنند؛ البته اگر روند کاهش وزن غیر اصولی باشد خودش به کبد لطمه بیشتری وارد میکند.


دکتر مرجان مهدوی روشن در گفت وگو با ایسنا، کبد چرب را جزو بیماری هایی دانست که متاسفانه در شروع علایم بالینی خاصی ندارد و اظهار داشت: درصد زیادی از افراد مبتلا به کبد چرب از بیماری خودشان باخبر نیستند و زمانی متوجه می شود که شاهد پیشرفت بیماری هستیم.
وی با اعلان اینکه بیماری کبد چرب درمان پزشکی خاصی ندارد و با دارودرمانی و عمل جراحی برطرف نمی گردد، اشاره کرد: با اهمیت ترین و اصلی ترین راه حل برای درمان این بیماری اصلاح سبک زندگی با تاکید بیشتر بر اصلاح برنامه غذایی روزانه است.
این متخصص تغذیه، از افراد مبتلا به کبد چرب خواست حتما برنامه غذایی روزانه شان را کنترل کنند و اضافه کرد: پیشرفت این بیماری لطمه های جدی به کبد وارد میکند و پس پیشگیری بسیار اهمیت دارد.
مهدوی روشن، نخستین گام در پیشگیری و درمان بیماری کبد چرب را کنترل وزن دانست و متذکر شد: اگر افراد اضافه وزن دارند و یا گرفتار چاقی هستند، حتما باید با یک برنامه غذایی اصولی مبادرت به کاهش وزن کنند؛ البته اگر روند کاهش وزن غیر اصولی باشد خودش به کبد لطمه بیشتری وارد میکند.
وی با اعلان اینکه یک سری از مواد غذایی می تواند در عملکرد کبد اثر کمکی داشته باشد و یک سری دیگر سبب لطمه بیشتر به کبد می شود، اظهار داشت: باید افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف مواد غذایی مضر پرهیز کنند. در این جهت مصرف گوشت قرمز بصورت کبابی، پخته و سرخ شده جزو مواردی است که می تواند به کبد لطمه برساند پس به افراد مبتلا سفارش می شود در برنامه روزانه و هفتگی مصرف گوشت قرمز محدود شود و مرغ و ماهی و فرآورده های گیاهی جایگزین آن شود.
این رژیم درمانگر، مصرف سوسیس و کالباس و غذاهای فرآوری شده و کنسروی را به سبب استفاده از مواد نگهدارنده و محتوای سدیم بالا برای کبد لطمه رسان دانست و اشاره کرد: این گروه از بیماران مصرف چنین غذاهایی را از برنامه روزانه حذف نمایند.
وی با اعلان اینکه افراد مبتلا به کبد چرب حتما لبنیات کم چرب مصرف کنند و مصرف لبنیات محلی و پرچرب را محدود کنند، اضافه کرد: لبنیات محلی چربی بالایی دارند و سبب تشدید کبد چرب می شوند؛ همین طور با خطر آلودگی مواجهند که می تواند عامل لطمه به کبد باشد.
مهدوی روشن مصرف سبزیجات را بهترین تکنیک درمانی برای افراد مبتلا به کبد چرب دانست و بیان کرد: تا جایی که ممکنست مصرف انواع و اقسام سبزیجات را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید و سالاد و سبزی خوردن را همراه با وعده های غذایی مصرف کنید و سبزیجات پخته شده گزینه خوبی برای وعده های غذایی در طول روز است.
این متخصص تغذیه، با اعلان اینکه کلم و گل کلم و بروکلی و سیر و پیاز و... در درمان کبد چرب نقش موثری دارند، افزود: مصرف روزانه میوه جات نیز سفارش می شود، برای اینکه غنی از آنتی اکسیدان هستند و می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند، اما به سبب کربوهیدرات و قند بالا مصرف بیش از اندازه آن می تواند کبد چرب را تشدید کند و پس در مصرف روزانه میوه جات افراط نشود.
وی استفاده از پروتئین های گیاهی و حبوبات و سویا را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: استفاده روزانه سفیده تخم مرغ برای افراد مبتلا به کبد چرب منعی ندارد، اما مصرف زرده محدود شود؛ همین طور افراد بیمار حتما فعالیت بدنی داشته باشند، برای اینکه بی تحرکی یکی از علل مبتلاشدن به کبد چرب است.
مهدوی روشن، ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فعالیت روزانه طی سه تا چهار روز از هفته را مطلوب دانست و تصریح کرد: مصرف دمنوش ها و دم کرده ها و عرقی جات را بدون مشورت با پزشک سفارش نمی نماییم، برای اینکه تداخل این مواد با داروها می تواند به کبد لطمه برساند.




منبع:

1401/07/20
16:48:08
5.0 / 5
336
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشكی , پیشگیری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج