جایگزین های غذایی برای اسیدهای چرب اشباع را بشناسید

جایگزین های غذایی برای اسیدهای چرب اشباع را بشناسید

به گزارش اعصاب سنج، چربی ها به دو صورت اشباع و غیر اشباع وجود دارند. بیشتر غذاها حاوی هر دوی این چربی ها هستند، اما باید پرسید هر یک از انواع این چربی ها در چه گروههای غذایی وجود دارند و مصرف کدام یک مضر است؟.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، چربی ها مواد مغذی هستند که باعث تأمین انرژی می شوند. آنها همینطور به جذب ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین های E، D، A و K کمک می کنند. چربی ها به دو صورت اشباع و غیر اشباع وجود دارند و بیشتر غذاها حاوی هر دوی آنها هستند. معمولاً اسیدهای چرب اشباع در دمای اتاق جامد هستند. باید توجه کرد که چربی های اشباع باعث افزایش کلسترول بد خون (LDL) و افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی و سکته می شوند.

منابع غذایی اسیدهای چرب اشباع، عموما شامل غذاهای حیوانی مانند لبنیات پرچرب، بستنی، خامه، پنیر و گوشت است. پرندگان و ماهی ها نسبت به گوشت قرمز میزان کمتری از این اسید چرب را دارند. اسیدهای چرب اشباع در روغن های گرمسیری مانند روغن نارگیل، پالم و کره کاکائو هم وجود دارند. البته این روغن ها فاقد کلسترول هستند. غذاهایی که با کره حیوانی مارگارین یا روغن قنادی آماده شده اند، مانند کیک، کلوچه، بیسکوییت و سایر انواع دسرها، شکلات، گوشت های فراوری شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع هستند.
مضرات اسیدهای چرب اشباع
مصرف زیاد غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش کلسترول بد خون(LDL)، احتمال انسداد رگ ها، ایجاد بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها، دیابت و... می شود.
بهترین جایگزین برای اسیدهای چرب اشباع
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، جایگزینی اسید چرب اشباع با انواع غیر اشباع مثلاً جایگزینی روغن های جامد با روغن های مایع یک انتخاب غذایی سالم می باشد و باعث کاهش کلسترول بد خون می شود.

بر این اساس برای کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع سفارش می شود که مصرف میوه ها و سبزیجات، فرآورده های لبنی فاقد چربی یا کم چرب، غلات سبوس دار، مرغ، ماهی و انواع مغزها بیشتر شود. مصرف گوشت قرمز محدود شده و در صورت ضرورت از انواع بدون چربی آن استفاده گردد. مصرف بیسکوییت، کیک، کلوچه، شیرینی و فست فودها کاهش پیدا کند. از روغن های مایع مانند روغن زیتون، کانولا و... در جهت پخت و پز به جای روغن جامد و کره استفاده گردد. همینطور مصرف انواع سس های سالاد هم محدود شود.





منبع:

1401/10/06
14:03:27
5.0 / 5
449
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج