روزه داری بدون سحری ممنوع

روزه داری بدون سحری ممنوع

به گزارش اعصاب سنج، لرستان یک متخصص تغذیه اظهار داشت: انتخاب روش های بهداشتی و تغذیه مناسب می تواند با تأمین سلامت افزون تر انسان را برای بهره گیری بیشتر از برکات این ماه خدا یاری کند.


سمیه مرادی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: روزه سبب می شود اندام های بدن مخصوصاً دستگاه گوارش ما به مدت یک ماه استراحت کنند و نیروی جدیدی بگیرند و از طرفی ذخایر چربی های مضری که مخصوصاً در ناحیه شکم جمع می شود و گاه مشکلات فراوانی برای ما ایجاد می کند، کاهش پیدا کند و سموم بدن دفع شود.
وی ضمن اشاره به اینکه روزه فرمان خدا و تمرینی به منظور زندگی سالم با معنویت و تلاشی برای نزدیکی به خدا و دستیابی به مراحلی از تقواست، بیان نمود: انتخاب روش های بهداشتی و تغذیه مناسب می تواند به تأمین سلامت افزون تر، انسان را برای بهره گیری بیشتر از برکات این ماه خدا یاری کند.
مرادی افزود: انتخاب روش های بهداشتی و تغذیه مناسب می تواند با تأمین سلامت افزون تر انسان را برای بهره گیری بیشتر از برکات این ماه خدا یاری کند، بهترین سبزی که میتوان بعنوان سالاد در وعده سحری میل کرد، کاهو است که در مقایسه با دیگر سبزی ها دارای آب بسیار بالایی است و بنابراین می تواند از احساس تشنگی در طول روز کم کند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: همینطور فیبر بالای آن مانع مبتلا شدن روزه داران به یبوست می شود، پس سبزی ها و میوه ها با رنگ های مختلف ضامن سلامت شما خواهند بود.
وی ضمن اشاره به اینکه روزه داران باید از رژیم غذایی سالم و باکیفیت بالایی پیروی کنند تا بتوانند بدن خویش را با شرایط جدید تطبیق دهند، خاطرنشان کرد: در روزهای روزه داری، برنامه غذایی افراد به دو وعده اصلی افطاری و سحری محدود می شود.
مرادی افزود: در این خصوص وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چونکه بعد از این وعده ساعات روزه داری آغاز می شود و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند که بهتر است از غذاهای دیر هضم مانند غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیدیه و فیبر مانند میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات مانند جو، گندم، عدس، لوبیا، نان های سبوس دار و... در این وعده استفاده می شود.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: کارشناسان تغذیه تاکید دارند که در این وعده غذایی باید از خوردن غذاهای سرخ کرده، پرچرب و شیرین پرهیز شود.
وی ضمن اشاره به اینکه وعده سحری در ماه رمضان، همانند صبحانه در ایام عادی است و مهم ترین وعده غذایی به حساب می آید، اظهار نمود: از آنجائیکه تمام غذاهایی که دراین وعده مصرف می شود، انرژی مورد نیاز و مواد مغذی لازم را برای تمرکز و فعالیت روزمره تأمین می کند.
مرادی ضمن اشاره به اینکه اشخاصی که بدون خوردن سحری روزه می گیرند، در طول روز گرفتار افت قندخون، کاهش تمرکز و پائین آمدن توان کاری می شوند، افزود: این عوارض، هیچ ارتباطی با روزه گرفتن ندارد و تنها به علت تغذیه نامناسب و نخوردن سحری است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: روزه داران، باید سحری را مانند صبحانه کامل یا ناهار سبک میل کنند، خوردن سالاد و میوه را در سحر نباید فراموش کرد، چونکه برای کاهش احساس گرسنگی و تشنگی بسیار مؤثر است.
وی بیان نمود: حداقل سالادی که میتوان تهیه کرد، سالاد خیار و گوجه فرنگی است که میتوان با افزودن کمی هویج یا جوانه گندم، عدس و ماش، به ارزش غذایی آن افزود، اما بهترین سبزی که میتوان بعنوان سالاد در وعده سحری میل کرد، کاهوست.
مرادی بیان نمود: بهترین رژیمی که برای افطار میتوان استفاده کرد، رژیمی است که در درجه اول حاوی مایعات و قندهای ساده و زود جذب باشد، چونکه در زمان افطار، قندخون در پائین ترین حد خود قرار می گیرد و گاه یکی از دلایل سردردهای نزدیک افطار است، بنابراین سفارش می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم، یا چای کمرنگ، شیر و... باشد.
این متخصص تغذیه افزود: بدین ترتیب نیاز شدید به مواد قندی بسرعت برطرف می شود و بدن، آمادگی بهتر جهت استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می کند، ازاین رو در وعده افطاری نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات را وارد معده کرد چون که اتساع ناگهانی معده، سبب اختلال در جریان خون و دیگراندام ها و اعضای بدن و از سویی سبب بروز سوء هاضمه هم می شود.
وی ادامه داد: پس باید غذای اصلی در وعده افطار، کم کم و رفته رفته صرف شود و از سوی دیگر مصرف یکباره مقادیر زیاد نوشیدنی های سرد امکان دارد علائم ناراحت کننده گوارشی در روزه دار به وجود آورد.




منبع:

1402/01/20
00:43:39
5.0 / 5
355
تگهای خبر: بهداشت , دستگاه , زندگی , سلامت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج