مادران حامله خودسرانه مکمل مصرف نکنند

مادران حامله خودسرانه مکمل مصرف نکنند

اعصاب سنج: استاد تمام گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی بر ضرورت مشورت مادران حامله با پزشک یا متخصص تغذیه برای دریافت برنامه غذایی و مکمل های مناسب تأکید نمود.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر، پروین عابدی استاد تمام گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تأکید بر اهمیت تغذیه مادران باردار، اظهار داشت: دوران حاملگی به سه دوره مجزا (سه ماهه اول تا پایان ماه چهارم، سه ماهه دوم تا پایان هفته بیست و هشتم، و سه ماهه سوم از هفته بیست و هشتم تا پایان هفته چهل و هفتم) تقسیم می شود که در هر یک از این مراحل، مصرف متعادل تمامی گروههای غذایی شامل پروتئین، کربوهیدرات و درشت مغذی ها بصورت روزانه برای سلامت مادر و جنین ضرورت دارد. وی ادامه داد: بااینکه سنجش دقیق میزان مورد نیاز مواد معدنی و ویتامین ها دشوار است، اما اطمینان از دریافت کافی آنها با داشتن یک رژیم غذایی متنوع و سرشار از سبزیجات و غلات کامل ممکن است. عابدی درباب میزان کالری موردنیاز در طول بارداری، اشاره کرد: در سه ماهه اول بارداری، نیاز به افزایش کالری دریافتی نسبت به دوران قبل از حاملگی نیست. اما در سه ماهه دوم و سوم، سفارش می شود روزانه حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوکالری به رژیم غذایی مادر افزوده شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز پیرامون راهنمای مصرف گروههای غذایی و مکمل ها، سفارش کرد: برای مادران با وزن مناسب، مصرف روزانه حدود ۳ واحد پروتئین، خصوصاً از منابع حیوانی، سفارش می شود. هر واحد معادل یک تکه گوشت خورشتی یا یک ران کوچک مرغ است. حبوبات و سایر منابع گیاهی نیز می تواند قسمتی از نیاز پروتئینی را تامین کنند. وی با اعلان اینکه مصرف روزانه ۷ تا ۱۱ واحد کربوهیدرات برای مادران حامله لازمست، اضافه کرد: ۷ واحد برای مادران دارای اضافه وزن و ۱۱ واحد برای مادران با وزن عادی سفارش می شود؛ یک واحد کربوهیدرات معادل یک کف دست نان سنگک یا بربری، یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته شده است. عابدی درباب حذف کامل چربی از رژیم غذایی مادر باردار، اظهار داشت: حذف کامل چربی از تغذیه مادر حامله هیچ گاه سفارش نمی گردد، مصرف متعادل روغن های سالم خصوصاً روغن زیتون و کنجد مفید می باشد. استاد تمام گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در مورد اهمیت مصرف مکمل آهن و اسید فولیک (ویتامین B۹)، بیان کرد: مصرف روزانه قرص آهن از پایان سه ماهه اول حاملگی برای تمامی مادران حامله ایرانی الزامی است. مصرف روزانه یک عدد قرص یک میلی گرمی از شروع حاملگی سفارش می شود. در صورت سابقه نقص لوله عصبی در حاملگی های قبلی نیز دوز مصرف با نظر پزشک بیشتر می شود. عابدی مصرف مولتی ویتامین و قرص ویتامین D را برای مادران حامله حائز اهمیت برشمرد و اظهار داشت: استفاده از مولتی ویتامین های مخصوص دوران حاملگی که در مراکز بهداشتی نیز توزیع می شود، به تامین طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی کمک می نماید. همین طور مصرف روزانه ۱۰۰۰ واحد ویتامین D۳ یا D۲ طبق پروتکل وزارت بهداشت سفارش می شود. وی اضافه کرد: اندازه گیری سطح ویتامین D در آغاز حاملگی و تنظیم دُز مصرف برمبنای نتایج آزمایش (به عنوان مثال ۲۰۰۰ واحد در صورت سطح زیر ۳۰ نانوگرم) برای مادران حامله لازم است البته در صورت داشتن رژیم غذایی متنوع، به طور معمول نیاز به مکمل جداگانه کلسیم و سایر مواد معدنی نیست، برای اینکه مولتی ویتامین ها حاوی مقادیری از آنها هستند. این استاد تمام گروه مامایی در آخر اظهار داشت: مصرف مکمل امگا ۳ برای مادرانی که به میزان کافی از منابع غذایی آن (مانند روغن زیتون و گردو) استفاده نمی کنند، سفارش می شود چون به سبب احتمال آلودگی به جیوه، مصرف زیاد ماهی های دریایی در دوران حاملگی محدود می شود و ماهی های پرورشی نیز لزوماً منبع غنی امگا ۳ نیستند.


منبع:

1404/02/15
08:47:15
5.0 / 5
35
تگهای خبر: بهداشت , پزشكی , دانشگاه , دانشگاه علوم پزشكی
مطلب اعصابسنج را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربازدیدهای اعصاب سنج

داغ ترین اعصاب سنج

تازه های اعصاب سنج

AsabSanj اعصاب سنج