سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را بیشتر می کند

سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را بیشتر می کند

اعصاب سنج: تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف منظم سیب زمینی سرخ کرده، احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع 2 را 20 درصد می افزاید.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، از طرفی، همان مطالعه نشان داد که جایگزینی این سیب زمینی های سرخ کرده با غذاهای سبوس دار می تواند احتمال ابتلاء به بیماری قند خون را تا ۱۹ درصد کم کند.
دکتر «والتر ویلت»، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه در دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «پیام بهداشت عمومی در اینجا ساده و قدرتمند است: تغییرات کوچک در رژیم غذایی روزانه ما می تواند تأثیر مهمی بر خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ داشته باشد. محدود کردن سیب زمینی- خصوصاً محدود کردن سیب زمینی سرخ کرده- و انتخاب منابع سالم و سبوس دار کربوهیدرات می تواند به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سراسر جمعیت کمک نماید.»
همانطور که تیم ویلت توضیح داد، تحقیقات قبلی نشان داده بود که سیب زمینی، عامل اصلی تغذیه ای در ایجاد دیابت است.
اما آیا نحوه پخت سیب زمینی مهم است؟
مطالعه جدید بر داده های مربوط به بیشتر از ۲۰۵۰۰۰ نفر که در مطالعه سلامت پرستاران نام نویسی کرده بودند، متمرکز بود.
این مطالعات برای پژوهشگران تغذیه حکم معدن طلا را دارند، برای اینکه به مدت سه دهه، شرکت کنندگان پرسشنامه های دقیقی در مورد رژیم غذایی خود پر کرده بودند.
در این نظرسنجی ها سوالاتی در مورد تعداد دفعات مصرف سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی پخته، آب پز یا پوره شده در هفته و غلات کامل نیز پرسیده شد.
البته، سلامت هر شرکت کننده نیز بالاتر از ۳۰ سال مورد پیگیری قرار|گرفت. در طول این زمان، ۲۲۲۹۹ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
در مورد سیب زمینی، نحوه پخت آن اهمیت داشت: در حالیکه فقط سه وعده سیب زمینی سرخ کرده در هفته خطر دیابت را ۲۰ درصد افزایش می داد، خوردن سیب زمینی پخته، آب پز یا پوره شده هیچ اثری بر خطر دیابت نداشت.
سید محمد موسوی، نویسنده اصلی از دانشگاه هاروارد، اظهار داشت: «ما دریافتیم که جایگزینی سه وعده سیب زمینی سرخ کرده با غلات کامل- بعنوان مثال، پاستا یا نان سبوس دار- احتمال ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۹ درصد می کاهد. حتی جایگزینی با غلات تصفیه شده (نه سبوس دار) بجای سیب زمینی سرخ کرده به کاهش خطر دیابت کمک کرد.»
به طور خلاصه محدود کردن سیب زمینی- به ویژه محدود کردن سیب زمینی سرخ کرده- و انتخاب منابع سالم و سبوس دار کربوهیدرات می تواند به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سرتاسر جمعیت کمک کند.» همانطور که تیم ویلت توضیح داد، تحقیقات قبلی نشان داده بود که سیب زمینی، عامل اصلی تغذیه ای در ایجاد دیابت است. مطالعه جدید بر داده های در ارتباط با بیشتر از ۲۰۵۰۰۰ نفر که در مطالعه سلامت پرستاران نام نویسی کرده بودند، متمرکز بود.


منبع:

1404/05/29
09:31:27
5.0 / 5
20
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , دانشگاه
مطلب اعصابسنج را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربازدیدهای اعصاب سنج

داغ ترین اعصاب سنج

تازه های اعصاب سنج

AsabSanj اعصاب سنج