یک اشتباه تغذیه ای که پوست را پیر می کند

یک اشتباه تغذیه ای که پوست را پیر می کند

اعصاب سنج: خیلی از افراد ممکنست بدانند خوردن بیش از اندازه غذاهای شور می تواند خطر مبتلاشدن به فشار خون بالا و بیماری مهلک قلبی را افزایش دهد.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایندیپندنت، متخصصان می گویند اما شاید حیرت انگیز باشد اگر دریابید که غذاهای سرشار از سدیم می توانند سبب پیر شدن پوست هم بشوند.
این عامل ممکنست سبب شود که پوست، خشک یا پف کرده به نظر برسد و حتی در تولید کلاژن در بدن، یعنی پروتئینی که به سفت، مرطوب و سالم ماندن پوست کمک می نماید، اختلال بوجود آورد.
«تیموتی تران»، دکتر پوست در مرکز درماتولوژی «وست لیک» در این زمینه اظهار داشت: نمک با کمک به تنظیم تعادل مایعات، عملکرد عصب ها و انقباض های عضلانی، نقشی اساسی در بدن ایفا می کند. در عین حال، سدیم وقتی بیش از اندازه مصرف شود، می تواند به مجموعه ای از مشکلات بینجامد و پوست، اغلب اولین ناحیه ای است که این عدم تعادل ها را نشان میدهد.
وی توضیح داد: وقتی سدیم آب رسانی پوست را مختل می کند و تنش اکسایشی را زیاد می کند، پوست در مقابل تجزیه کلاژن صدمه پذیرتر می شود. با گذشت زمان، این وضعیت می تواند به افتادگی، ایجاد خطوط ریز و بافت زبر پوست منجر شود.
«مایکل لین»، یک متخصص پوست دیگر هم می گوید فشار خون بالا می تواند پوست را ضعیف کند و در تولید کلاژن اختلال بوجود آورد.
برپایه این مطالعه در حالیکه سفارش می شود آمریکایی ها روزانه حدود ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم مصرف کنند اما بیشتر آنها ۱۱۰۰ میلی گرم بیشتر از این مقدار دریافت می کنند. بنابراین این مساله و عوامل دیگر، نزدیک به نیمی از تمام بزرگسالان آمریکایی با فشار خون بالا زندگی می کنند.
بنا بر اعلام متخصصان کلینیک کلیولند، رژیم غذایی پرنمک می تواند با وادار کردن بدن به نگه داشتن آب اضافی برای مواجهه با اثرات نمک، سبب شود پوست پف کرده تر به نظر برسد. پوست همینطور ممکنست خشک به نظر برسد چونکه آب را از سلول ها بیرون می کشد.
این مساله سپس بدن را وادار می کند آب را از سلول ها و پوست بیرون بکشد و درنتیجه، وضعیت کم آبی ایجاد شود. این وضعیت می تواند به مفهوم پوست خشک و پوسته پوسته، با خطوط و چین وچروک های برجسته تر، و همینطور ظاهری بی روح باشد.
سدیمی که در پوست ذخیره می شود حتی می تواند در بروز اگزما نقش داشته باشد. اگزما، یک بیماری پوستی آزاردهنده است که سبب می شود پوست خشک، قرمز و برجسته شود. بنا بر اعلام انجمن ملی اگزما، بیشتر از ۳۱ میلیون آمریکایی به صورتی از اگزما مبتلا هستند.
برمبنای گفته متخصصان در سان فرانسیسکو، تنها یک گرم سدیم اضافی در روز احتمال تشدید علایم اگزما را بیشتر از ۲۰ درصد بالا می برد.
سدیم همینطور ممکنست در التهاب مزمن اگزما که پیری پوست را سرعت می بخشد نقش داشته باشد و پوست به صورت طبیعی با بالا رفتن سن خشک تر می شود.
کارشناسان برای مواجهه با اثرات سدیم بر پوست و حفظ سلامت و شادابی آن، سفارش می کنند که افراد مصرف غذاهای فوق فراوری شده مانند چیپس، سوپ های کنسروی، فست فود، گوشت ها، ترشی ها و نان را محدود کنند.
در عین حال، همچنان می توان با خوردن غذاهای سالم تر همچون مغزها، حبوبات، ماهی و پنیر کم سدیم یا انتخابهای دیگر، میل به طعم شور را برطرف کرد.
پیروی کردن از یک رژیم غذایی کم سدیم در صورت آشپزی در خانه، آسان تر می شود چونکه معمولاً در مقایسه با غذاهای منجمد یا آماده فروشگاهی، نمک کمتری استفاده می شود.
اطمینان حاصل کنید که هر نوع غذای کنسروی را بشویید تا نمک اضافی ناشی از فرآیند نگهداری آن حذف شود و از گیاهان معطر و ادویه ها برای طعم دهی استفاده کنید.
کارشناسان تغذیه می گویند شستن لوبیای کنسروی می تواند تا ۴۰ درصد از محتوای سدیم آنرا حذف کند.
همینطور خوردن غذاهای شور همراه با مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز، می تواند به خنثی کردن قسمتی از احتباس آب ناشی از سدیم کمک نماید.
مرطوب و هیدراته نگه داشتن پوست اهمیت دارد چونکه پوست، بزرگ ترین اندام بدن است و به شیوه های مختلف از بدن محافظت می کند. پوست یک سد محافظ به وجود می آورد تا بدن را از نفوذ باکتری ها و دیگر خطرات احتمالی محیطی که می توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، محافظت کند.



منبع:

1404/10/06
09:07:52
5.0 / 5
5
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , زندگی
مطلب اعصابسنج را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
پربازدیدهای اعصاب سنج

داغ ترین اعصاب سنج

تازه های اعصاب سنج

AsabSanj اعصاب سنج