گمانه زنی ها بر سرمنشا ویروس مرموز چینی خفاش و گرگ متهمان ردیف اول

گمانه زنی ها بر سرمنشا ویروس مرموز چینی خفاش و گرگ متهمان ردیف اول

به گزارش اعصاب سنج مقامات سازمان جهانی بهداشت (WHO) در كنفرانس مطبوعاتی روز گذشته (پنج شنبه) اعلام نمودند كه برای اعلام خطر شیوع كروناویروسِ چینی بعنوان یك فوریت بین المللی هنوز ˮبسیار زودˮ است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، این تصمیم در حالی گرفته شده كه این ویروس مشابه سارس با علایم شبه ذات الریه كه اخیرا شیوع یافته و هم چنان در حال گسترش است و تابحال هم منجر به كشته شدن ۲۵ نفر و ابتلای بیشتر از ۸۰۰ نفر در سطح جهانی شده است، یك نگرانی بین المللی در عرصه بهداشت عمومی به حساب می آید.
با این حال مقامات سازمان جهانی بهداشت می گویند: با عنایت به محدودیت گسترش جهانی ویروس و محدود شدن مرگ و میرها به چین، حالا زمان آن نیست كه شیوع این ویروس را یك فوریت بین المللی خواند اما در صورتیكه شیوع آن هم چنان ادامه یابد، می توان وضعیت را اورژانسی اعلام نمود.
این تصمیم سازمان جهانی بهداشت كمی بعد از آن گرفته شد كه دولت چین از قرنطینه كردن شهر ۱۱ میلیون نفری "ووهان" اطلاع داد كه مركز شیوع این ویروس جدید بوده است.
مقامات سازمان جهانی بهداشت با بیان این كه اقدامات چین برای كنترل شیوع این ویروس معروف به 2019nCoV و مقابله با آن تابحال كافی بوده، اعلام نموده اند كه برای تشكیل مجدد كمیته اضطراری، در صورت تغییر شرایط و تداوم شیوع آماده اند.
با این حال همین سازمان اعلام نموده كه بعید است ویروس 2019nCoV به كشورهایی كه حالا در آن مشاهده شده، محدود شود و جامعه جهانی باید برای تكامل احتمالی این بیماری همه گیر هم آماده باشد.
مركز جلوگیری از امراض آمریكا هم بالاترین اخطار سفر خویش را صادر كرده است اما وزارت امور خارجه این كشور به آمریكایی هایی كه قصد سفر به چین را دارند سفارش كرده كه با احتیاط بیشتری به آنجا سفر كنند.
مقامات بهداشتی آمریكا بعد از تأیید نخستین مورد مشاهده شده از این ویروس در روز سه شنبه در واشینگتن كه از شهر ووهان به آمریكا بازگشته بود، غربالگری مسافران ورودی از چین را در فرودگاه بین المللی جان اف كندی در نیویورك، فرودگاه بین المللی سان فرانسیسكو و فرودگاه بین المللی لس آنجلس آغاز كردند و الان غربالگری در دو فرودگاه دیگر هارتسفیلد-جكسون آتلانتای بین المللی و شیكاگو اوهار هم صورت می گیرد.

مردی كه از شهر ووهان به آمریكا آمده و مورد غربالگری ویروس جدید قرار گرفته بود، هیچ علایم ظاهریِ مبتلا شدن به این ویروس را نداشته اما هم اكنون در بیمارستانی در خارج از سیاتل قرنطینه شده است.
در همین حال در چین مقامات با هدف پیشگیری از شیوع بیشتر این ویروس به سرعت در حال انجام اقدامات بی سابقه ای هستند.
روز گذشته (پنج شنبه) مقامات این كشور اعلام نمودند كه برنامه سفر هواپیماها، قطارها و اتوبوس هایی كه ووهان را ترك می كنند لغو شده است. هم چنین مسیرهای منتهی به این شهر هم مسدود شده است. علاوه بر این كلیه حمل و نقل عمومی در داخل شهر همچون اتوبوس، مترو و قایق ها به صورت موقت متوقف خواهد شد.
چین در عین حال چندین جاذبه گردشگری و اماكن فرهنگی همچون شهر ممنوعه پكن را كه سال قبل ۱۹ میلیون بازدیدكننده داشته، تعطیل كرده است. مقامات شهری هم چنین رویدادهای سال نو قمری را در پایتخت كشور و نمایشگاه های معابد را لغو كردند.

گمانه زنی ها بر سر منشا ویروس مرموز چینی؛ مار، توله گرگ یا سوپ خفاش
برخی كارشناسان اعتقاد دارند كه كروناویروس ووهان از حیوانات وحشی كه به صورت غیرقانونی در بازار غذاهای غیرمتعارف مورد معامله قرار گرفته اند منشا گرفته و متخصصان می گویند این ویروس از مارها یا توله های گرگ به انسان منتقل شده است.
نشریه "استاندارد مدیا"ی انگلیس هم اینطور نوشت كه بر مبنای مقاله ای كه در بولتن "علوم چین" انتشار یافته است، كارشناسان اعتقاد دارند كه خفاش های میوه می توانند میزبان این ویروس باشند و با عنایت به رواج سوپ خفاش در شهر ووهان چین، این ویروس امكان دارد از این طریق به انسان ها منتقل شده باشد.
این در حالی است كه گفته می شود باآنكه امكان دارد میزبان اصلی این ویروس خفاش ها باشند اما احیانا یك رابط ناشناخته میان خفاش ها و انسان ها برای انتقال این ویروس وجود دارد.
بیشتر موارد مبتلا شدن به این ویروس در چین بوده است اما مشاهده بیمارانی هم در ژاپن، عربستان سعودی، سنگاپور، كره جنوبی، تایوان، تایلند، ویتنام و ایالات متحده تایید شده است. از میان ۲۵ نفری كه به علت مبتلا شدن به این ویروس جان خویش را از دست داده اند، حدودا همگی سالمند بوده و بیماری های مرتبطِ قلبی و تنفسی داشته اند. هم چنین ۲۰ نفر از پرسنل پزشكی هم در چین به این ویروس مبتلا شده اند.
مركز جهانی تجزیه و تحلیل بیماری های عفونی هم اعلام نموده است: تعداد تخمینی افراد آلوده به كروناویروس در ووهان حدود ۴۰۰۰ نفر بوده كه دامنه آن بین ۱۰۰۰ تا ۹۷۰۰ نفر است.
طبق اعلام متخصصان، علایم این ویروس جدید امكان دارد پس از دو روز یا تا ۱۴ روز بعد از مواجهه با آن در فرد ظاهر شود.
بنا بر گزارش روزنامه دیلی میل، هیچ درمانی برای پیشگیری از مبتلا شدن به این ویروس یا واكسن جدید وجود ندارد و انستیتوی ملی بهداشت آمریكا می گوید تحقیقات برای تهیه واكسن آن در مراحل اولیه است.



1398/11/04
22:08:52
5.0 / 5
4253
تگهای خبر: استاندارد , اورژانس , بهداشت , بیمار
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج