محققان پی بردند؛

ارتباط بیولوژیكی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ

ارتباط بیولوژیكی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ

اعصاب سنج: پژوهشگران به ارتباط بیولوژیکی بین گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ پی برده اند.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران الگوهای خاصی از لطمه DNA ناشی از رژیم های غذایی غنی از گوشت قرمز را شناسایی کرده اند.
خوردن گوشت قرمز کمتر، سفارش استاندارد پزشکی برای پیش گیری از سرطان روده بزرگ است، اما نحوه جهش سلولی دراین زمینه هنوز مشخص نیست.
تحقیقات قبلی در مورد این ارتباط، عمدتا اپیدمیولوژیک بوده است، به این معنا افرادی که به این بیماری مبتلا شده بودند از نظر عادات غذایی مورد بررسی قرار گرفتند و پژوهشگران به ارتباط گوشت با بروز سرطان روده بزرگ پی بردند.
«ماریوس جیاناکیس»، انکولوژیست انستیتوی سرطان دانا-فاربر ماساچوست و سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «وقتی می گوئیم گوشت قرمز سرطان زا است و بر بروز سرطان تأثیر می گذارد، باید روش قابل قبولی برای نحوه عملکرد آن وجود داشته باشد.»
در این مطالعه، داده های مربوط به DNA ۹۰۰ بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ (کلورکتال) بررسی گردید.
تجزیه و تحلیل داده ها، یک امضای جهش متمایز را نشان داد؛ الگویی که قبلاً هیچ گاه مشخص نشده بود اما نشان دهنده نوعی لطمه DNA به نام "آلکیلاسیون" بود.
امضای جهش با مصرف گوشت قرمز، چه فرآوری شده و چه فرآوری نشده، ارتباط معناداری داشت.
جیاناکیس توضیح داد: «در گوشت قرمز، مواد شیمیایی ای وجود دارد که می توانند موجب آلکیلاسیون شوند.»
سطح بالایی از لطمه آلکیلاسیون تومور فقط در میان بیمارانی دیده می شود که بطور متوسط بیش از ۱۵۰ گرم گوشت در روز مصرف می کنند، تقریباً معادل دو یا چند وعده.


منبع:

1400/04/01
11:06:26
5.0 / 5
1105
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
AsabSanj اعصاب سنج