مدیركل تجهیزات و ملزومات پزشكی وزارت بهداشت:

دستگاه های UV ضدكرونا نیستند

دستگاه های UV ضدكرونا نیستند

به گزارش اعصاب سنج مدیركل تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو در واكنش برخی ادعاها در خصوص استفاده از دستگاه های UV و مه پاش بعنوان استریل كننده هوا در شرایط بحران كرونا، اظهار داشت: این دستگاه ها اثر ثابتی در تمام محیط ها ندارند و تاییدیه وزارت بهداشت را ندارند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، مهندس سید حسین صفوی در ارتباط ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران ضمن تبریک روز ارتباطات در پاسخ به سوالی درباب استفاده از دستگاه های UV در بعضی مطب های پزشکی اظهار داشت: بعضی از اقلام و دستگاه ها کالاهایی هستند که پس از شیوع ویروس کرونا به بازار ارائه شدند. همچون این موارد دستگاه UV بعنوان استریل کننده هوا یا کالاهایی مثل مه پاش را می توان نام برد. در مورد این دستگاه ها هیچ رگولاتی تایید شده ای در دنیا وجود ندارد، چونکه باتوجه به فضایی که پوشش می دهند اثر ثابتی در تمام محیط ها نخواهند داشت. بدین سبب تاییدیه ای برای آنها از طرف وزارت بهداشت صادر نشده است و اگر در مرکزی استفاده گردد برمبنای مسئولیت صاحبان آنجا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه طی چند ماه گذشته تولیدات و تجهیزات پزشکی افزایش یافته است، اشاره کرد: از آنجایی که داروی خاصی برای درمان کرونا وجود ندارد، بنا بر این برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری به سمت تولید تجهیزات پزشکی تمرکز کرده ایم. از طرف دیگر تقاضا نیز برای اقلام حفاظتی مانند ماسک، دستکش و... و همین طور کیت های تشخیصی و ونتیلاتور افزایش پیدا کرد. خوشبختانه یکی از نعمت های موجود در کشور ما وجود شرکت های دانش بنیان است که در سه ماهه اخیر در حوزه تجهیزات پزشکی با تمام ظرفیت کار کرده اند تا تیراژ تولیدات افزایش یابد.
تامین روزانه ۴۰ دستگاه ونیتلاتور از طرف دو شرکت دانش بنیانمدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: قبل از شیوع ویروس کرونا روزانه ۱۰ عدد ونتیلاتور تولید می شد، اما حالا دو شرکت دانش بنیان تعهد کرده اند که در روز ۴۰ دستگاه ونتیلاتور در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند و ما نیز این اجازه را داده ایم که در صورتیکه نیاز ما تامین شد بتوانند مازاد آنرا صادرات کنند.
وضعیت تولید داخلی کیت های تشخیصی کروناوی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور کیت تشخیصی آن تولید نمی شد، اظهار داشت: برای تولید کیت مولکولی تشخیصی امروز سه شرکت دانش بنیان مجوز تولید و توزیع دارند و تیراژ تولیدمان به شکلی است که ظرف یک ماه و نیم آینده می توانیم نیاز یک میلیون و نیم کیت تشخیص مولکولی را پاسخگو باشیم. این روند برای کیت های استخراج نیز به همین شکل است. درباب کیت های سرولوژی نیز حالا یک تولید کننده از ما تاییدیه نهایی را گرفته است که می تواند به اندازه نیاز کشور کیت ساخته و صادرات نیز داشته باشد.
افزایش ظرفیت تولید ماسکهای صنعتی و نیمه صنعتیوی درباب تولید اقلام حفاظتی مانند ماسک، شیلد حفاظتی و... افزود: تولید ماسک سه لایه را توسعه دادیم. در حالی که قبل از این روزانه ۵۰۰ هزار تا ۶۰۰ هزار تولید ماسک داشتیم. حالا دستگاه های تولید ماسک نیز تهیه شده است و می توانیم روزانه بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک صنعتی تهیه کرده و به مراکز درمانی تحویل دهیم. این در حالیست که گروه های جهادی و برخی اصناف نیز باتوجه به پروتکل های بهداشتی مجوز تولید، بسته بندی و ضدعفونی کردن ماسک ها را دارند که در آن زمینه هم حدود دو میلیون ماسک به این شکل تامین می شود.
برنامه ریزی برای صادرات مازاد اقلام حفاظتی در رابطه با کروناوی اضافه کرد: درباب ماسک N۹۵ نیز قبل از شیوع ویروس کرونا از آنها در مراکز درمانی استفاده نمی کردیم و تولیدمان روزانه ۱۵ هزار عدد ماسک بود که در بخش صنعتی استفاده می شد اما امروز به تولید بیش از ۱۵۰ هزار ماسک N۹۵ در روز دست یافته ایم که هم برای مراکز درمانی استفاده می شود و هم دپوی آنرا آغاز نموده ایم. همین طور درباب تولید لباس های یکسره امروز بیش از ۱۰۰ هزار لباس در روز تولید می نماییم که بیش از نیاز کشور است و به فکر ذخیره و صادرات آن نیز هستیم.
صادرات کیت های سرولوژی ایرانی به ترکیه و آلمانوی درباب صادرات کیتهای ایرانی به سایر کشورها اضافه کرد: کیت های سرولوژی بعد از کسب تاییدیه از طرف ما در چارچوب دو محموله برای کشورهای آلمان و ترکیه ارسال شد. البته درباب کیت های تشخیصی PCR صادرات نداریم؛ چونکه باید نیاز داخلی را پوشش دهیم. درباب واردات کیت نیز از آنجایی که ما تولید کننده کیت نبودیم در ابتدای شیوع بیماری کرونا قسمتی از کیت ها از طرف سازمان بهداشت جهانی و بخشی نیز بوسیله کشور چین تامین می شد. نمونه های این کیت ها بررسی شده و در صورتی که مجوز نهایی را ستاندن می کرد ترخیص آن صورت می گرفت. این کیت ها کیفیت و شرایط مناسبی داشتند.
صفوی در پاسخ به این پرسش که در بعضی از خبرها کشور ترکیه اعلام نموده است که محموله ای به این کشور نرسیده است، اشاره کرد: دو محموله از کشور خارج شده و دیگر در گمرک ایران وجود ندارد. باید توجه کنید روند ترخیص کالا نیز در کشورها و گمرکات مختلف، متفاوت می باشد، اما این محموله ها از کشور ما خارج شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلان اینکه کرونا توانست لطمه پذیری کشورهای مختلف را در تامین نیازهای درمانی نشان دهد، اظهار نمود: ولی ما با وجود اینکه در شرایط تحریم های سخت و مشکلات آن قرار داشتیم، توانستیم در تامین اقلام پزشکی جایگاه مثال زدنی به دست آوریم. در ایام اول بیماری باتوجه به نیاز بالا برای ماسک مجوزهایی برای واردات داده بودیم اما حالا باتوجه به افزایش حجم تولید داخل، تقاضای زیادی برای آن وجود ندارد.
دپوی اقلام در رابطه با کرونا جهت مقابله با پیک دوم بیماریوی افزود: ایران در مقایسه با کشورهای منطقه وضعیت بسیار خوبی داشته است که این وضعیت حتی در مقایسه با برخی کشورهای اروپایی که درخواست برای اقلام محافظتی دارند نیز مشاهده می شود. حالا حتی کشورهایی که تولید کننده ونتیلاتور بودند نیازمند واردات این دستگاه از کشورهای دیگر هستند، اما ما با آنکه پیش بینی می کردیم شاید نیاز به واردات ونتیلاتور داشته باشیم، اما بخش خصوصی به کمک ما آمد تا جایی که دیگر نیازی به واردات این دستگاه وجود نداشته باشد. در زمینه توسعه تخت های ویژه نیز این بخش می تواند به ما کمک نماید. در صورتی که قرار باشد پیک دوم بیماری را شاهد باشیم، دپوی ذخایر ما تکیه بر تولیدات داخلی دارد.
صفوی با اشاره به اینکه با ایجاد رقابت میان تولید کنندگان می توان شاهد ارتقای کیفیت تولیدات بود، اظهار داشت: یکی از موضوعات در دستور کار ما رتبه بندی محصولات پزشکی تولید داخلی برمبنای کیفیت آنها بود. محصولات پزشکی بسیار متنوع اند و ما برای این کار از ظرفیت اتحادیه ها و انجمن ها استفاده کردیم تا برمبنای چهارچوب های ابلاغی، کالاها را رتبه بندی کنند و قیمت کالا نیز برمبنای همین کیفیت شکل خواهد گرفت. بعنوان مثال انجام این کار در زمینه باند و گاز استریل سبب شد که تلاش تولید کنندگان برای افزایش کیفیت کالا رشد شایان توجهی داشته باشد.
صادرات ۲۵ میلیون دلاری تجهیزات پزشکی در سال گذشتهوی درباب میزان صادرات تجهیزات پزشکی در سال ۹۸ نیز اظهار داشت: حدودا ۲۵ میلیون دلار صادرات در حوزه تجهیزات پزشکی داشتیم که فکر می کنم امسال با توجه به این که به سبب شیوع ویروس کرونا محصولات جدیدی اضافه شده است این رقم افزایش نسبی داشته باشد.
کمبود اقلام حفاظتی در بیمارستان ها نداریموی در پاسخ به سوالی درباب اینکه آیا حالا کمبود تجهیزات حفاظتی در مراکز درمانی وجود دارد یا خیر؟ بیان کرد: بطور قطع تیراژ تولیدات داخلی به اندازه پاسخگویی نیاز بخش درمان کشور خواهد بود و این مراکز در زمینه دستکش و سایر اقلام حفاظتی کمبودی نخواهند داشت. در ایام اول شیوع بیماری از آنجایی که می خواستیم موجودی محصول خودرا به صورت نظام یافته به مراکز درمانی برسانیم، این اقلام بوسیله حواله های صادر شده از طرف تجهیزات پزشکی به مصرف کنندگان می رسید، از آن زمان به بعد حدود ۲۵۰ میلیون دستکش را در مراکز درمانی توزیع کردیم و به شکل مناسبی در اختیار کادر درمانی قرار گرفت. هماهنگی برای ارائه این اقلام در بخش دولتی بوسیله دانشگاه های علوم پزشکی صورت می گرفت و از آنجایی که در بخش خصوصی یک مجموعه متمرکز وجود نداشت، خودمان به شکلی مستقیم با بخش های خصوصی در ارتباط بودیم.
صفوی در پاسخ به سوالی درباب روند تخصیص ارز به شرکت های تولید کننده تجهیزاتی اضافه کرد: در تخصیص ارز همیشه تولید کنندگان در اولویت ما قرار دارند. در تمام جداول ارسالی به بانک مرکزی برای تامین ارز اولویت با مواد اولیه است، اما در چند ماه اخیر به سبب محدودیت ها، تخصیص ارز در حوزه تجهیزات پزشکی بسیار کند شده بود و صفی برای تخصیص ارز به وجود آمده بود که پیگیر رفع این مشکل هستیم.
اجازه بازاریابی خارجی به شرکتهای ایرانی تولید کننده کیتهای کروناوی درباب حجم صادرات کیت از کشور اظهار داشت: همانطور که گفتم دو قسمت صادرات انجام شده است و الان خود تولید کننده ها از ما درخواست کرده اند که روزانه ۹۰۰۰ کیت صادر کنند که ما نیز اجازه این کار و بازاریابی در کشورهای خارجی را به آنها خواهیم داد.
صفوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت در زمینه دپوی اقلام حفاظتی آمادگی کامل را دارد، اشاره کرد: این اقلام به دو شکل توزیع می شدند. اول برای مراکز درمانی که تامین کنندگان کالا آنها را در اختیارشان قرار می دادند، اما بعد از اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند نیاز به این تجهیزات افزایش پیدا کرد. درباب ارائه تجهیزات حفاظتی به مطب ها نیز سه شرکت توزیع کننده مشخص شدند تا کالاها را در اختیار مطب ها بگذارند.
موجودی مناسب پانسمان بیماران پروانه ایوی درباب تامین پانسمان بیماران پروانه ای نیز اظهار داشت: به سبب تحریم های موجود عدم همکاری شرکت تامین کننده این پانسمان ها را در مقاطعی شاهد بودیم، اما حالا توانستیم بوسیله چند شرکت این کالا را تامین نماییم. قسمتی از این پانسمان ها نیز بوسیله یونیسف وارد کشور شدند. هم اکنون موجودی پانسمان این بیماران در وضعیت مناسبی قرار دارد و برای تامین آن در آینده نیز در تلاش هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که کدامیک از ماسک ها تایید شده است و می توان جهت استفاده به آنها اعتماد کرد، اظهار داشت: در چند ماه اخیر واحدهای تولیدی زیادی مبادرت به تولید ماسک ها کردند و آنها را به بازار معرفی کردند. برای آنکه از صحت شرکت تولیدی ماسک اطمینان حاصل کنید می توانید به سایت imed.ir مراجعه کنید.
سقف قیمت برای ماسکهای سه لایه و N۹۵مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درباب قیمت گذاری ماسک ها نیز اظهار داشت: سقف قیمت برای ماسک های نیمه صنعتی ۱۶۰۰ تومان است که این باتوجه به نوع محصول متغیر است. درباب ماسک های N۹۵ نیز قیمت بسته به نوع ایرانی یا خارجی آن از ۷۰۰۰ تومان تا ۱۶ هزار تومان متفاوت می باشد.
صفوی اظهار داشت: عموما ماسک خارجی به صورت قاچاق وارد کشور نمی شود؛ چونکه صرفه اقتصادی نخواهد داشت و عموما ماسک هایی که در سطح بازار مشاهده می کنید از تولیدات داخلی هستند.




منبع:

1399/02/27
15:25:25
5.0 / 5
2990
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج