مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

پالم در لبنیات ممنوع

پالم در لبنیات ممنوع

به گزارش اعصاب سنج مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشكده علوم تغذیه و صنایع غذایی كشور نسبت به مصرف شیرهای غیرپاستوریزه اخطار داد و در عین حال اظهار داشت: كودكانی كه شیر مادر دریافت می كنند، در مقابل بیماری هایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماری ها مقاوم هستند؛ چون كه شیر مادر سرشار ازایمونوگلوبین های تقویت كننده سیستم ایمنی است.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر پروین میرمیران اظهار داشت: مصرف شیرهای غیر پاستوریزه، امکان دارد بیماری های عفونی، میکروبی و انواع اسهال ها را به دنبال داشته باشد. اما اولویت ما سالم بودن شیر است و می توانیم از شیر پاستوریزه یا هموژنیزه با حفظ ارزش غذایی آن استفاده نماییم. مصرف شیر برای سلامت بدن ضروری می باشد، اما نوشیدن شیر فاسد یا آلوده می تواند سبب بیماری های خطرناکی شود.
میرمیران با بیان این مطلب اظهار داشت: هم اکنون تکنولوژی به قدری پیشرفت کرده است که استریلیزه و هموژنیزه کردن شیر، بهداشت آنرا فراهم می آورد.
وی با اشاره به اینکه در لبنیات نباید از روغن پالم استفاده شود، بیان نمود: البته در انواع لبنیات بویژه ماست به منظور بهبود طعم و مزه، روغن های خوراکی اضافه می کنند و امکان دارد که مصرف مکرر آن برای سلامتی مشکل ساز باشد. ازاین رو در اصالت و برچسب های تغذیه ای کالاهای خوراکی باید به میزان و نوع چربی افزوده شده به آن به صورت دقیق اشاره شود.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی در ادامه به مصرف روزانه شیر در گروه های مختلف سنی تصریح کرد و اظهار داشت: برای کودکان سفارش شده که روزانه حداقل دو لیوان شیر مصرف کنند و در مورد کودکان دو سال به بالا سفارش به مصرف شیر کم چرب و کودکان زیر دوسال طبق علم روز و نظر اسلام سفارش به مصرف شیر مادر شده است. تغذیه با شیر مادر مناسب ترین نوع تغذیه برای شیرخوار است. بعد از زایمان، هیچ لحظه ای را برای شروع تغذیه با شیر مادر نباید از دست داد. چربی موجود در شیر مادر از نوع چربی های با زنجیره متوسط و بلند است که به سادگی قابل هضم هستند و شیر مادر حدود چهار درصد چربی دارد. هم اکنون علم روز به این نتیجه رسیده که مادران در سرتاسر دنیا و حتی آمریکا تشویق می شوند تا به فرزندانشان شیر خویش را بدهند.
میرمیران افزود: طبق تحقیقات انجام شده، شیر مادر برای رشد جسمی و ذهنی کودک با وجود چربی، برای رشد غشاهای سلولی موثر است. کودکانی که شیر مادر دریافت می کنند، در مقابل بیماری هایی همچون سرطان، ام اس و سایر بیماری ها مقاوم هستند؛ چون که شیر مادر سرشار ازایمونوگلوبین های تقویت کننده سیستم ایمنی است.
او همینطور در مورد کودکانی که شیر مادر را مصرف نمی کنند، اظهارکرد: عدم مصرف شیر مادر نرمی استخوان را به دنبال دارد و در الگوهای غذایی و راهنماهای روزانه گفته می شود که نوزادان باید شیر مادر را دریافت نمایند.
مدیرگروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ادامه درباره تاثیرگذاری مصرف شیر بر استخوان ها اظهار داشت: افرادی که تا سن بلوغ شیر را تا دو لیوان مصرف می کنند، از رشد استخوانی بهتری برخوردار می باشند. یعنی رشد آنها، متناسب با قد و ژنتیک خانواده خواهد بود. اما افرادی که شیر کمتر مصرف می کنند امکان دارد از جهت قدی به حد پتانسیل نرسند.
میرمیران بیان نمود: شیر در گروه لبنیات بیشترین تأثیر را در نشست کلسیم بر استخوان ها دارد تا ماست و پنیر و.... ازاین رو برای پیشگیری از نرمی استخوان در کودکان شیر را سفارش و در بزرگسالان برای جلوگیری از پوکی استخوان و شکستگی های نواحی مختلف استخوان ناحیه دست و... هم سفارش به مصرف لبنیات بخصوص لبنیات غنی شده از ویتامین D می شود. چون جذب کلسیم با ویتامین D افزایش می یابد. ازاین رو اگر کلسیم در کنار ویتامین D باشد جذب آن بهتر است و از پوکی استخوان پیشگیری می کند. برای همین به افراد مسن سفارش می شود یک تا دو لیوان شیر به صورت روزانه به منظور پیشگیری از پوکی استخوان مصرف کنند.
بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، ایشان در ادامه به تأثیر مصرف شیر بر استقامت دندان ها تصریح کرد و اظهار داشت: چون ترکیب شیر از کلسیم است سفارش به دریافت شیر برای استقامت دندان می نماییم.



1399/03/18
21:55:28
5.0 / 5
2576
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشكی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج