سفارش های تغذیه ای در تابستان
اعصاب سنج: یك متخصص طب سنتی به سفارش های تغذیه ای و تدابیر تندرستی در فصل تابستان اشاره نمود و اظهار داشت: پرهیز از غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین برای افراد دارای مزاج گرم و خشك سفارش می شود.
ناصر رضایی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تدابیری که برای مزاج گرم و خشک در فصل گرما باید اندیشیده شود اظهار داشت: خودداری از پرخوری، پرهیز از خوردنی های گرم و خشک مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین و همین طور غذاهای سنگین و غلیظ مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، حلیم و...، به سبب ضعف دستگاه گوارش در تابستان و در عوض مصرف آش های ساده و رقیق و کم گوشت و کم حبوبات با چاشنی های کمی ترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره باید صورت گیرد. وی در مورد تغذیه در فصل تابستان گفت اظهار داشت: مصرف شربت های سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمرهندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه، فالوده سکنجبین- خیار و خوردن میوه های تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزی هایی چون کاهو، کدو و خیار نیز سفارش می شود. این متخصص طب سنتی اشاره کرد: مصرف گوشت های زودگوار مانند ماهی قزل آلای تازه و کولی که با روغن کنجد، پخته شده باشد، یا جوجه مرغ، جوجه خروس، و گوشت بزغاله با چاشنی های ترش نیز از دیگر مواردی است که باید رعایت شود. وی به پرهیز از یبوست اشاره نمود و اظهار داشت: در صورت لزوم، استفاده از ملیّن های ملایم مانند انجیر و آب کامل میوه ها، شیرخشت، شربت گل سرخ، مغز فلوس خیارشنبر و روغن بادام شیرین و همین طور ورزش و کارهای بدنی خفیف در آغاز صبح، و استراحت در ساعات گرم روز و پرهیز از گرمای شدید، پرهیز از هرگونه خون گیری همچون حجامت و فصدکردن، بدون تجویز پزشک متخصص، سفارش می شود. رضایی پور اضافه کرد: پوشیدن لباس های خنک کتانی، پنبه ای و نخی و پرهیز از لباس های نایلونی از دیگر اقداماتی است که در فصل گرما سفارش می شود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب