نامه لنكرانی به نمكی

تنها نیستید

تنها نیستید

وزیر اسبق بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشكی شیراز در نامه ای خطاب به وزیر بهداشت با اشاره به اینكه از برخی اساتید كشور كه در حوزه ایمنی عمومی، استفاده از ماسك و فاصله گذاری اجتماعی آدرس غلط دادند، گله مندم، اظهار داشت: بدانید شما تنها نیستید. سرمایه بزرگی از كاركنان و كارشناسان نظام سلامت هستند  كه می توانند در طراحی ها و تحلیل ها و اقدامات اجرایی روزآمد و... اثرگذار باشند. این سرمایه را به میدان بیاورید.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، متن نامه دکتر کامران باقری لنکرانی به شرح زیر است:

"باسمه تعالی

جناب اقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

با سلام و تحیات

بیانات اخیر جنابعالی را در مورد طغیان بیماری کووید ۱۹ و تنها ماندن وزارت بهداشت در عرصه اجرایی مقابله با این جهانگیری و در دوگانه کاذب اقتصاد و سلامت خواندم. به نوبه خود وظیفه خود می دانم از تلاشهای جنابعالی و همه کارکنان نظام سلامت در این حوزه قدردانی کنم هر چند که خود هم خدمتگزاری در میان هزاران خدمتگزاران نظام سلامتم. همانگونه که گفتید نظام سلامت چه در عرصه نیروی انسانی و چه در عرصه مالی بزرگ ترین خسارت ها را در این جهانگیری دید اما لحظه ای در اقدامات خود درنگ نکرد. بسی جای تاسف است که از این سرمایه اجتماعی که در این چند ماه با ایثار و از خود گذشتگی مدافعان سلامت فراهم آمد نه به نحو شایسته ای تقدیر گردید و نه از این ظرفیت به درستی استفاده گردید.

واقعیت این است که سلامت مردم بیشتر از اینکه با تلاشهای درمانی و حتی پیشگیرانه وزارت بهداشت ارتباط داشته باشد، تحت تأثیر فرایندهای بین بخشی و عوامل اجتماعی است. این واقعیت مهم باید بارها و بارها توسط وزارت بهداشت فریاد زده شود و نتیجه هر تصمیم اجرایی بر سلامت مردم با مستندات واضح و قابل فهم؛ برجسته و اعلام گردد. در سند مهم سیاست های کلی سلامت بر پیوست سلامت در طرح های کلان تاکید گردیده است. بی توجهی به این حکم مهم رهبر فرزانه انقلاب و اقداماتی که سلامت را متاثر کرده، ولی مجری و طراح آن وزارت بهداشت نیست، خسارات زیادی را به بار می آورد. در همین دوگانه سازی اشتباه اقتصاد یا سلامت؛ هم تجربیات جهانی و هم مطالعات کشور ما نشان داده است که می توان بین راه اندازی چرخ اقتصاد و حفظ سلامت مردم جمع کرد، ولی شرط مهم آن تصمیمات آگاهانه، نه سلیقه ای و استفاده از مدلهای شناخته شده در پیشبینی و آینده پژوهی و پایش و اصلاح مداوم است. هر چند برای دستیابی به تحقیقات هدفمند در همه مواقع و بخصوص در چنین شرایط بحرانی باید هنوز تلاش بیشتری نماییم، اما گله مندم که از مستندات علمی موجود هم در تصمیمات اجرایی کشور کمتر استفاده شده و بعضی از تصمیمات بدون توجه به شواهد ملی یا تجربیات بین المللی اتخاذ می شود.

من هم چون شما از بعضی از اساتید کشور که معتمد مسئولین ارشد اجرایی کشور بودند و آدرس غلط در ایمنی عمومی داده یا در استفاده از روش های ساده ای چون ماسک و فاصله گذاری اجتماعی ایجاد تردید نمودند و سبب تاخیر در خیلی از تصمیم های اساسی شدند، گله مندم. هر چند می دانم جنابعالی و معاونین محترم پیگیر امور هستید، اما بدانید شما تنها نیستید. سرمایه بزرگی از کارکنان و کارشناسان نظام سلامت هستند که می توانند در طراحی ها و تحلیل ها و اقدامات اجرایی روزآمد؛ بازاریابی اجتماعی و آموزش عمومی اثرگذار باشند. این سرمایه را به میدان بیاورید.

بزرگ ترین اصلاحات نظام سلامت و تاسیس نظام شبکه و مراقبت های اولیه بهداشتی در جمهوری اسلامی ایران در اوج جنگ تحمیلی با همدلی دولت و مجلس و با پیگیری بزرگانی که به آن باور داشتند، رخ داد. حالا که سلامت کانون توجهات جامعه است و سرمایه اجتماعی آن در بالاترین حد خود در سال های اخیر است، باید فراتر از روزمرگی به اصلاحات عمیق این نظام با تاکید بر نظام ارجاع و اصلاح ساختار و نظام پرداخت و سایر امور مهمی که در سند سیاست های کلی سلامت به روشنی ذکر شده، فکر کرد و از این فرصت تاریخی بهترین بهره را برد.

برای شما و همه خدمتگزاران کشور آرزوی توفیق بیشتر در خدمت به این نظام مقدس و این مردم خوب که ولی نعمت های همه ما هستند، دارم.

دکتر کامران باقری لنکرانی
استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شیراز"




1399/04/19
15:53:48
5.0 / 5
2446
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج