از تحریم تا احتكار در سال كرونا؛

ماجرای تأمین مهمات برای یك دفاع طاقت فرسا

ماجرای تأمین مهمات برای یك دفاع طاقت فرسا

به گزارش اعصاب سنج کرونا که آمد، گره کور تحریم ها و احتکار سودجویان هم شدند دو لبه یک شمشیر ضد سلامت مردم کشورمان؛ به صورتی که بازار ماسک، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات حفاظتی مقابل کرونا را در کشور آشفته کرد و مردم و مدافعان سلامت را در مضیقه قرار داد؛ ولی اکنون پس از گذشت یکسال ورق برگشته و بازار تجهیزات حفاظتی مقابله با کرونا در شرایط وفور و صادرات است...



به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، کرونا که آمد، هنوز کسی نمی دانست این ویروس هزار رنگ چگونه و با چه سرعتی می تواند در جان ها رخنه کند، در بعضی با علامت های بالینی شبیه به آنفلوآنزا خودنمایی می کرد و در بعضی هم بی علامت. دانشمندان جهان نه روش درمانی برایش متصور بودند و نه حتی درباره روش های جلوگیری از انتقال کووید-۱۹ حقایق علمی را می دانستند. تنها حرف علم در مقابل میهمان ناخوانده چینی همین بود که یک ویروس تنفسی مانند آنفلوآنزاست و از طریق تنفسی منتقل می شود. ازاین رو باید همان نکات بهداشتی را که برای جلوگیری از آنفلوآنزا رعایت می نماییم، در دوران انتشار کرونا هم رعایت نماییم تا در امان بمانیم؛ یعنی دست هایمان را مرتبا بشوییم، از تجمع و حضور غیر ضروری در بیرون از خانه پرهیز نماییم، اگر بیمار شدیم در خانه بمانیم و استراحت نماییم، در عین حال سازمان جهانی بهداشت هم سفارش می کرد که فقط بیماران دارای علایم و کادر درمان از ماسک استفاده کنند.
بازار سیاه "ماسک" و "مواد ضدعفونی کننده"
در بدو ورود این میهمان ناخواسته به کشور ما هم در آخر بهمن ماه ۱۳۹۸ مردم از بیم جان خود و عزیزان شان در فکر راهکارهایی به منظور زندگی بودند. البته هیچکس گمان نمی کرد که انتشار ویروس آنقدر خطرناک و عالم گیر شود و قرار باشد بیشتر از یکسال را با آن سر نماییم. بر همین مبنا وزارت بهداشتی ها هم به تاسی از سفارش های سازمان بهداشت جهانی، اعلام می کردند که مردم از تجمع اجتناب کنند و تلاش کنند جز به لزوم از خانه خارج نشوند. البته خیلی از افراد از همان ابتدا از بیم جان به دنبال ماسک، مواد ضدعفونی کننده و... بودند؛ موادی که طی چند روز و پس از سفارش به استفاده همگانی از آنها، به دُرّی کمیاب و بلکه نایاب بدل شده بود و پشت در عمده داروخانه ها یک کاغذ چسباده شده بود که ماسک و مواد ضدعفونی کننده نداریم، اما همان ماسک در میان دستفروشان و سوپرمارکت ها و بازارهای غیررسمی با قیمت های آنچنانی و با کیفیت پایین فروخته می شد.




"احتکار" و "تحریم"؛ خطرناک تر از کرونا
حتی در اوایل شیوع اپیدمی، تأمین ماسک، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات حفاظتی برای بیمارستان ها هم مشکل ساز شد و وزارت بهداشتی ها به سختی می توانستند نیاز بیمارستان ها را آن هم در شرایط تحریمی که اجازه ورود این تجهیزات به کشور از جانب آمریکا و هم پیمانانش داده نمی شد، رفع کنند. در عین حال در بازار سیاه ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده به قیمت های گزاف فروخته می شد و مردم هم از بیم جان ناچار بودند آنها را با قیمت های چند برابری تهیه کنند.

احتکار این اقلام از جانب کسانی که نان شان را از جان مردم درمی آورند، منجر به آشفتگی بازار تأمین تجهیزات حفاظتی شده بود. انبارهای احتکار پر شده بود و سودجویان سودی گزاف از این بازار به جیب می زدند.

بر همین اساس بود که در تاریخ ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸ وزیر بهداشت در نامه ای خطاب به رئیس جمهور اعلام نمود که "اینجانب از احتمال ورود ویروس کرونای جدید به کشور طی نامه ای به گمرکات کشور اعلام نمودم صادرات و خروج ماسک تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام گردد و همکارانم را مأمور کردم تا با قیمت مناسب تولیدات داخل را خریداری و جهت روز مبادا ذخیره کنند. متأسفانه باوجود پیگیری فراوان مقدار اندکی خریداری و بقیه تولیدات کشور وارد بازار سیاه شد. متأسفانه بعد از حدود ۱۰ روز فقط یک میلیون عدد ماسک تحویل و بقیه نمی دانم در کجا انباشته شده، همکاران اینجانب بدلیل اجبار شبانه روز در بازارهای مختلف و در نقش واسطه و دلال از قاچاقچیان با قیمت گزاف می خرند.

سوال بنده این است که آیا در شرایطی که همکاران جان بر کف اینجانب در سخت ترین شرایط ممکن روز و شب در بخش های آلوده پروانه وار گرد مردم می گردند و خواب و آرامش و سلامتی را قربانی سلامت و راحتی مردم می کنند، در روزهایی که احتمال آلودگی مردم بدلیل عدم وجود اقلام حفاظتی و پیشگیرانه در خطر است، این شبکه فرصت طلب بی انصاف از کجا خاطر جمعی دارد که این گونه جسورانه روبروی مردم و مسئولین می ایستد و به سادگی اعلام می کند که دویست میلیون ماسک را می تواند ۲۴ ساعته با فلان قیمت در فلان جا عرضه کند؟

آیا رواست گروهی دل به دریای آلودگی جهت رهایی مردم بزنند و گروهی لباس و ماسک اینان و بیمارانشان را در انبارها برای سودجویی صد برابری و یا قاچاق به دیگر کشورها تلنبار کنند؟ ".

رییس جمهور روحانی در واکنش به این نامه، وزارت اطلاعات را مأمور رسیدگی سریع به مبحث احتکار اقلام بهداشتی کرد و بر همین مبنا بود که با هم افزایی بخش ها و دستگاههای مختلف شامل نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و... انبارهای احتکار ماسک و محلول های ضدعفونی کننده یکی بعد از دیگری کشف شد.

در عین حال روی دیگر ماجرای کمبود ماسک و تجهیزات حفاظتی در کشور، بحث تحریم بود. تحریم های آمریکایی که اجازه ورود ماسک، گان، کیت های تشخیصی، دارو و... را به کشور نمی داد و مسؤلان بهداشت و درمان بارها اعلام نمودند که علیرغم دروغ بزرگ آمریکایی ها در خصوص تحریم نبودن دارو و تجهیزات پزشکی، اما با عنایت به بسته بودن کانال نقل و انتقال مالی و در عین حال تهدید سایر کشورها از جانب آمریکا درباره عدم معامله با ایران، راه ورود این تجهیزات به کشور بسته است. البته راهکارهای زیادی برای دور زدن تحریم ها مورد بررسی قرار گرفت و اجرا شد. این همان شرایطی بود که وزیر بهداشت بارها و بارها از آن بعنوان شنا در اقیانوس بلا با دست های بسته یاد می کند و ضمن اشاره به مشکلات مدیریت کرونا در کشور در شرایط تحریم و سنگ اندازی ها در ارسال دارو و تجهیزات به ایران، می گوید برای تأمین ماسک و گان و مهمات اصلی این حمله سنگین برای دفاع طاقت فرسا در مقابل کرونا، به ما اجازه واردات نمی دادند.


1399/12/12
09:32:09
0.0 / 5
1208
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج