یافته محققان آلمانی؛

تأثیر عنصر لیتیوم در بروز افسردگی

تأثیر عنصر لیتیوم در بروز افسردگی

تحقیقات نشان می دهد نوترون ها ارتباطی را بین غلظت لیتیوم و افسردگی نشان می دهند.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، اختلالات افسردگی همچون بیماری های شایع در سرتاسر جهان است. علل آن پیچیده بوده و تا به امروز فقط تا حدی قابل درک است. به نظر می آید عنصر کمیاب لیتیوم در این مورد نقش دارد. با استفاده از نوترون ها، یک تیم تحقیقاتی مستقر در دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانز مونیخ ثابت کرده است که توزیع لیتیوم در مغز افراد افسرده با توزیع موجود در انسان های سالم متفاوت می باشد.
لیتیوم برای خیلی از ما با باتری های قابل شارژ آشناست. بیشتر افراد روزانه لیتیوم را از راه آب شرب مصرف می کنند.
مطالعات بین المللی نشان داده است که میزان بالاتر لیتیوم طبیعی در آب شرب همزمان با نرخ پایین میزان خودکشی در بین مردم است.
دانشمندان در این مطالعه، مغز یک بیمار خودکشی کرده را بررسی کردند و آنرا با دو فرد دیگر مقایسه کردند. این تحقیق بر روی نسبت غلظت لیتیوم در ماده سفید مغز به غلظت ماده خاکستری مغز متمرکز بود.
از آنجا که غلظت لیتیوم در مغز معمولاً خیلی کم است، تشخیص آن هم بسیار دشوار است.
محققان مشاهده نمودند در مجموع میزان لیتیوم در ماده سفید مغز فرد سالم در مقایسه با ماده خاکستری به مراتب بیشتر بود. در عوض، در مغز فرد خودکشی کرده، یک توزیع متعادل وجود داشت.
«گرگ شوپر»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «نتایج ما کاملاً پیشگامانه است، چونکه ما برای نخستین بار توانستیم توزیع لیتیوم را در شرایط فیزیولوژیکی تشخیص دهیم. از آنجایی که ما توانستیم مقدار کمی از عنصر موجود در مغز را بدون استفاده از دارو تشخیص دهیم و از آنجائیکه توزیع آن کاملاً متفاوت می باشد، تصور می نماییم که لیتیوم واقعاً عملکرد مهمی در بدن دارد.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.


منبع:

1400/03/05
11:28:52
5.0 / 5
800
تگهای خبر: بیمار , بیماری , دارو , دانشگاه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج