رئیس اتحادیه واردكنندگان تجهیزات پزشكی:

ناوگان تجهیزات پزشكی و درمانی ایران 3 سال دیگر از رده خارج می شود

ناوگان تجهیزات پزشكی و درمانی ایران 3 سال دیگر از رده خارج می شود

به گزارش اعصاب سنج رییس هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی اظهار داشت: 2 تا 3 سال دیگر، ناوگان تجهیزات تشخیصی و درمانی در ایران از رده خارج می شود و مراکز درمانی گرفتار مشکل می شوند.



به گزارش اعصاب سنج به نقل از اتاق تجاری، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، ابوالفتح صانعی اظهار داشت: ۵۰ تا ۵۱ درصد از اعتبار ارزی برای واردات اقلام مورد نیاز بیمارستان ها در ایران، به تجهیزات پزشکی و ۴۹ درصد به ملزومات پزشکی تخصیص داده می شود. یعنی اقلام یکبار مصرف مثل اقلامی که در بدن بیمار جایگذاری می شود از قبیل استنت های قلبی ایمپلنت های ارتوپدی یا لنزهای چشمی و یا یک دفعه مصرفی که درروند درمان بیمار استفاده و دور انداخته می شود مثل کاتاتر های قلبی، کاتاترهای بیهوشی، نخ های جراحی غیرعمومی و تخصصی و اقلام مورد مصرف در بخش های ویژه و خاص.
وی اضافه کرد: از سال ۹۷، واردات تجهیزات پزشکی از دایره مشمولان دریافت ارز دولتی خارج شده و واردکنندگان باید ارز نیمایی دریافت نمایند. به دلیلهای مختلف، شرکت های واردکننده با دریافت ارز نیمایی بجای ارز دولتی موافقند و استقبال می کنند اما با ملاحظات پیش بینی ردیف بودجه این اقلام مشکل، فاصله حدوداً ۶ برابری ارز نیمایی با ارز دولتی است و این که هیچ اعتباری برای پر کردن این فاصله پیش بینی نشده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی اظهار داشت: مراکز درمانی در ایران، که حتی در سالهای قبل، با نرخ های کمتر برای ارز، با کسری بودجه دست و پنجه نرم می کردند، امروز باتوجه به قیمت ارز، توان خرید تجهیزاتی که با ارز نیمایی خریداری می شود را ندارند.
به گفته این فعال صنفی صنایع پزشکی، دولتمردان و نمایندگان مجلس باید خیلی زود در این زمینه چاره اندیشی کنند، چونکه معادل عمر تجهیزات پزشکی ۷ تا ۸ سال است. این یعنی، تجهیزاتی که در سال ۹۷ و قبل از آن توسط مراکز درمانی خریده شده، رو به استهلاک است و ۲ تا ۳ سال دیگر، ناوگان تجهیزات تشخیصی و درمانی در ایران از رده خارج می شود و مراکز درمانی گرفتار مشکل می شوند. بدین سبب باید بطور جدی برای پر کردن شکاف ۵ تا ۶ برابری قیمت این تجهیزات نسبت به سالهای قبل، فکری کرد.
صانعی افزود: همه درباره کمبودهای اعتباری کشور آگاهی داریم. فروش نفت در کشور به پایین ترین میزان رسیده و تحریم ها سطح درآمد دولت را کاهش داده است. اما باید بدانیم موضوع درمان، یک اولویت است و اگر امروز برای شکاف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نیمایی در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی فکری نکنیم، در آینده نزدیک گرفتار بحران در تامین این اقلام خواهیم شد.
وی اشاره کرد: امروز هم کمبودهایی گزارش شده است و اگر دولتمردان و نمایندگان مجلس فکری نکنند، این کمبودها در تامین ملزومات و تجهیزات پزشکی عمیق می شود. این موضوع، موضوعی برای دعوای مجلس و دولت بر سر بودجه نیست بلکه یک اولویت ملی است و به رسیدگی فوری نیاز دارد. مردم بیمارند و درگیر کرونا شده اند. مسئولیت رسیدگی به این مردم در وضعیت همه گیری کرونا با مسئولان است.
قطعی برق و تجهیزات پزشکی
صانعی درباره تأثیر قطعی بر تجهیزات پزشکی اشاره کرد: تجهیزات پزشکی همچون دستگاه های احیا با ژنراتورهای برق اضطراری کار می کند مگر این که دستگاهها کیفیت پایینی داشته یا ژنراتورهای برق ظرفیت پایینی داشته باشد. اما بطور کلی در مراکز درمانی، ژانراتورهایی پیش بینی می شود که فقط مختص تامین روشنایی نیست. این ژنراتورها به اندازه ای قدرت دارد که دستگاه های حیاتی با قطع برق، قطع نشود و چرخه درمان و خدمات رسانی به بیماران ادامه پیدا کند.
وی افزود: همه بیمارستان ها و مراکز درمانی برق اضطراری را، نه در سطح روشنایی یک ساختمان اداری، بلکه در سطح تامین برق دستگاهها و تجهیزات پزشکی پیش بینی می کنند. دستگاهها احیا و دستگاه های الکتروشوک یا ونیتلاتور در زمان قطعی برق با توجه پیش بینی های انجام شده در مراکز درمانی و بیمارستان ها پشتیبانی می شود و بعید می دانم بیمارستانی خارج از این استاندارد، ژنراتور پیش بینی نماید. شاید در بعضی موارد مدیریت نشده و غفلت شده است.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی اظهار داشت: کلیه تجهیزات پزشکی همچون دستگاه های احیا، الکترو شوک و کمک تنفسی در زمان قطع برق با ژنراتورهای برق اضطراری کار می کنند؛ البته بسته به تکنولوژی و کیفیت دستگاهها نحوه در مدار قرار گرفتن و زمان راه اندازی اضطراری ۳ ثانیه و مدت در مدار گرفتن کل بیمارستان بعد از قطع برق حداکثر ۴۰ ثانیه است.
وی بیان کرد: باتوجه به ضرورت بالای وجود این ژنراتورها بعید بنظر می رسد که مرکز درمانی مجهز به این سیستم ها نباشد و برخی بیمارستان ها با نصب ژنراتورهای برق با سایز بزرگ تر علاوه بر تامین برق اداری و دستگاه های اتاق عمل و بخش های ویژه حتی می توانند برق کلیه تجهیزات ۳ فاز بیمارستانی مانند تأسیسات عظیم و زیر ساختی بیمارستان همچون دستگاه اکسیژن ساز را تامین نمایند.
صانعی اضافه کرد: حتی هم اکنون برخی بیمارستان ها با نصب UPS مجهز به ترانس برای پیش بینی حالت بحران(در زمان قطعی برق و عدم در مدار قر ار گرفتن ژنراتور اضطراری برای تامین نیاز دستگاه های تنفسی و احیا برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه) الزامات اضطراری را کاملاً رعایت کرده اند. از عوامل بسیار ضروری، سرویس نگهداری بموقع و تهویه مناسب محل ژنراتورهای برق اضطراری است.
تأمین ونتیلاتور
رئیس اتحادیه واردکنندگان تجهیزات پزشکی تصریح کرد: در ایران دو تولیدکننده ونتیلاتور داریم که می توانستند قبل از همه گیری بیماری کرونا در جهان، نیاز کشور را تامین کنند و واردات به میزان محدود انجام می شد. این شرکتها بیش از سه سال است که در ایران ونیتلاتور تولید می کنند. همه گیری کووید -۱۹ و غیرعادی شدن شرایط موجب شد ونیتلاتور به کشور وارد نماییم.


منبع:

1400/04/25
23:57:49
5.0 / 5
1040
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیمارستان , بیماری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
AsabSanj اعصاب سنج