رییس انستیتوپاستور ایران:

برای دز سوم واکسیناسیون کرونا رجوع کنید

برای دز سوم واکسیناسیون کرونا رجوع کنید

رئیس انستیتوپاستور ایران با تکیه بر خطر امیکرون و لزوم سرعت گرفتن واکسیناسیون دز سوم واکسن کرونا در کشور، اظهار داشت: سفارش کمیته ی علمی به هموطنان این است که در نخستین فرصت طبق دستورالعمل های وزارت بهداشت، واکسن دز سوم را تزریق کنند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا بیگلری در حاشیه جلسه کمیته ی علمی کشوری مقابله با کرونا، اظهار داشت: نخستین نکته مهم این است که حالا یک اصل پذیرفته شده در کشورها این است که پس از تزریق دو دز واکسن ضد کرونا، دز سوم حتما تکمیل کننده است و احتمال مبتلا شدن به بیماری را می کاهد و اگر هم ابتلایی اتفاق افتاد، مسلما عوارض بیماری بسیار کمتر خواهد بود.
وی اضافه کرد: بنابراین در درجه اول سفارش کمیته ی علمی به هموطنان این است که در وهله اول در نخستین فرصت طبق دستورالعمل های وزارت بهداشت، واکسن بوستر، یادآور یا دز سوم خودشان را تزریق کنند.
بیگلری درباره وضعیت میزان واکسن ها برای دز سوم و تزریق به کودکان و کفایت آنها، اظهار داشت: خوشبختانه هم واکسن های وارداتی و هم واکسن های تولید داخلی به اندازه کافی در کشور وجود دارد. فارغ از این که چه نوع واکسنی را تزریق می نماییم، نتیجه کلی که دنیا به آن رسیده، این است که تزریق سه دز از هر نوع واکسنی می تواند تأثیر بسیار مهمی در جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری و جلوگیری از شدت بیماری داشته باشد.
بیگلری درباره چرایی افزایش مبتلا شدن در کشورهایی که واکسن زدند، اظهار داشت: کشورهایی که دو دز واکسن را تزریق کردند، دز سوم را با تاخیر تزریق کردند، اما ما این شانس را داریم که فاصله مان با دز دوم خیلی کم است و اگر بموقع اقدام نماییم، این فرصت طلایی برایمان وجود دارد. کشورهایی که پس از تزریق دو دز واکسن وارد پیک شدند، اعلام نمودند که اشتباه عمده این بود که فکر می کردند با تزریق دو دز واکسن کار تمام است و مسلما پس از دو دز وقتی ایمنی در بدن کاهش یافته، دز سوم می توانسته باردیگر ایمنی را بالا ببرد. این کشورها اذعان نمی کنند که نسبت به واکسیناسیون دز سوم دیر اقدام نمودند.
وی اظهار داشت: در حالیکه در کشور ما همچنان این فرصت وجود دارد و باید از این فرصت طلایی استفاده نماییم و حتما دز سوم را با پوشش بالا برای جمعیت کشورمان در گشروه های سنی که وزارت بهداشت اعلام می کند، سفارش و فراهم نماییم.
وی درباره واکسن های کودکان، اظهار داشت: در کشور ما تزریق واکسن کودکان برای سنین ۱۲ تا ۱۸ سال، انجام شده و در حال انجام می باشد. اما برای افراد زیر ۱۲ سال یعنی ۵ تا ۱۱ سال هم واکسن پاستوکووک تولید انستیتو پاستور ایران مجوز مصرف را دارد و اصولا این واکسن می تواند با تاییدی که از سازمان غذا و دارو دارد، در سن ۲ تا ۱۸ سال هم علاوه بر بالغین مصرف شود. البته تفاوتش این است که فعلاً در بزرگسالان در سه دز تزریق می شود اما در کودکان به دو دز اکتفا می شود. اگر مطالعات آتی نشان دهد که کودکان هم به دز سوم نیاز دارند، دز سوم هم برای کودکان تزریق می شود. در عین حال واکسن سینوفارم هم مجوز مصرف در کودکان را دارد.
بیگلری اظهار داشت: اگر بخواهیم همین امروز برای واکسیناسیون کودکان تصمیم گرفته و مصوبه داشته باشیم، واکسن به اندازه کافی در کشور وجود دارد.
بیگلری درباره شدت بیماری زایی امیکرون در کودکان، اظهار داشت: تجربه و تحلیل آمارها نشان داده که هر چقدر پیک های مختلف رخ می دهد، درگیری گروه سنی زیر ۱۸ سال هم بیشتر می شود که چرایی آن، جای بحث دارد. با این وجود حقیقت این است که در صورت ابتلای کودکان، باتوجه به محدودیت هایی که برای بستری کودکان شاید در تمام دنیا وجود داشته باشد، باید امکانات و تجهیزات لازم در کشور فراهم گردد تا اگر خدایی نکرده کار به بستری برسد، بتوان پاسخگو بود.
وی اظهار داشت: ازاین رو شرط احتیاط این است که نسبت به واکسیناسیون کودکان اقدام کنیم؛ چونکه بیماری کووید۱۹ نشان داد که هیچ رفتار ویروس، به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست.



1400/10/19
22:16:05
5.0 / 5
1408
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
AsabSanj اعصاب سنج