دیابتی ها با خیال راحت این قند را مصرف کنند

دیابتی ها با خیال راحت این قند را مصرف کنند

به گزارش اعصاب سنج، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: استویا نوعی شیرین کننده طبیعی است و برخلاف قند معمولی، تاثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه ای ایمن تر به شمار می آید.


آزاده متقی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد تفاوت قندهای گیاهی با قندهای معمولی توضیح داد: قندهای گیاهی مستقیماً از منابع طبیعی به دست می آیند و علاوه بر شیرینی، دارای مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی هستند. اما قندهای معمولی (مانند قند سفید) طی فرآوری صنعتی از نیشکر یا چغندر قند استخراج می شوند و تقریبا فقط ساکارز خالص و بدون ارزش غذایی اضافی هستند. همینطور قندهای گیاهی معمولا تاثیر کمتری بر افزایش ناگهانی قند خون دارند. تفاوت های ساکارز و استویا در تاثیر بر قند خون و متابولیسم وی در رابطه با تفاوت ساکارز و استویا مطرح کرد: ساکارز و استویا هر دو قندهایی هستند که تأثیرات متفاوتی بر بدن دارند و این تفاوت به ترکیبات شیمیایی، نحوه متابولیسم در بدن، و تاثیر آنها بر قند خون مربوط است. ساکارز یک دی ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده و از منابعی مانند نیشکر یا چغندر قند به دست می آید. وقتی مصرف می شود، در دستگاه گوارش به گلوکز و فروکتوز تجزیه شده و جذب خون می شود. متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: این فرآیند منجر به افزایش سطح گلوکز خون و تحریک ترشح انسولین می شود. به همین دلیل، مصرف بیش از اندازه ساکارز می تواند بر کنترل قند خون در بیماران دیابتی تاثیر منفی بگذارد و خطرات متابولیکی ایجاد نماید. در مقابل، استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از برگ های گیاه استویا به دست می آید. این ماده فاقد کالری است و به صورت مستقیم بر قند خون تاثیر نمی گذارد، چونکه گلیکوزیدهای موجود در استویا به شکل مستقیم متابولیزه نمی شوند. به همین دلیل، استویا گزینه ای مناسب برای افراد دچار دیابت یا کسانیکه احتیاج به کاهش مصرف قند دارند بحساب می آید. بنابراین، مصرف ساکارز می تواند قند خون را افزایش دهد و باید توسط افراد دیابتی محدود شود، در حالیکه استویا تأثیری بر قند خون ندارد و جایگزینی ایمن تر برای این افراد است.
مصرف استویا برای دیابتی ها ایمن تر است متقی در مورد قندهای گیاهی اظهار نمود: اصطلاح قند گیاهی که گاهی برای محصولات شیرین کننده استفاده می شود، تعبیر دقیقی نیست. در واقع، تمام قندهای مصرفی، همچون ساکارز و استویا، منشأ گیاهی دارند. قند معمولی که از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند استخراج می شود، حاوی ساکارز است و سبب افزایش قند خون می شود. این نوع قند، همان ماده ای است که اغلب همراه با چای یا در غذاهای شیرین مصرف می شود. در مقابل، استویا نوعی شیرین کننده طبیعی است که از برگ های گیاه استویا به دست می آید. برخلاف قند معمولی، استویا تاثیر چندانی بر قند خون ندارد و برای افراد دیابتی گزینه ای ایمن تر به شمار می آید. به همین دلیل، متخصصان سفارش می کنند دیابتی ها در انتخاب شیرین کننده ها به جای مصرف قند معمولی، از گزینه هایی مانند استویا استفاده نمایند.
محصولات دیابتی؛ مفید اما نیازمند مدیریت در مصرف دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد محصولاتی که مخصوص افراد دیابتی است اظهار داشت: محصولات مخصوص دیابتی ها مانند شکرهای جایگزین و خوراکی هایی مثل بیسکویت ها به هدف کنترل قند خون و تأمین نیازهای غذایی افراد دیابتی وارد بازار شده اند. شکرهای مخصوص دیابتی، که به طور عمده بر پایه شیرین کننده هایی مانند استویا تولید می شوند، قند خون را به شکل قابل توجهی افزایش نمی دهند و گزینه ای مناسب برای این افراد محسوب می شوند. اما بیسکویت ها و سایر خوراکیهای مشابه، هرچند با ترکیبات کم قند تولید می شوند، به علت وجود آرد در ترکیب آنها، همچنان در بدن به قند تبدیل می شوند و می توانند سطح قند خون را بالا ببرند. بنابراین، این محصولات نباید به شکل بی رویه مصرف شوند. در نهایت، باآنکه این محصولات می توانند به کنترل رژیم غذایی دیابتی ها کمک کنند، اما همچنان احتیاج به اعتدال در مصرف و مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه وجود دارد.

1403/09/10
13:32:05
5.0 / 5
114
تگهای خبر: بیمار , پزشكی , تولید , دانشگاه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
AsabSanj اعصاب سنج