تغذیه مناسب نوجوانان در نخستین روزهای روزه داری

تغذیه مناسب نوجوانان در نخستین روزهای روزه داری

به گزارش اعصاب سنج، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: نوجوانان در نخستین روزه های خود با تغذیه متعادل، از ضعف و تشنگی جلوگیری کرده و رشدشان را حفظ کنند.


سمیه فتاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می گیرند، به سبب قرار داشتن در سن رشد، نیاز دارند که تغذیه شان به شکلی باشد که علاوه بر تامین انرژی، مواد مغذی مورد نیاز برای رشد بدنشان را فراهم آورد و به این علت، توجه به تغذیه در وعده های سحری و افطار اهمیت زیادی دارد. وعده سحری؛ مواد غذایی مناسب و ضروری وی ادامه داد: در وعده سحری، سفارش می شود از مواد غذایی چرب و شیرین پرهیز شود، برای اینکه این مواد موجب تشنگی بیشتر در طول روز می شوند و بجای آن، بهتر است از مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات استفاده گردد. همچنین، مصرف میوه ها و سبزیجات در کنار کربوهیدرات هایی مثل برنج، نان یا سیب زمینی سفارش می شود. نوشیدنی های مناسب در سحر فتاحی اضافه کرد: نوجوانان بهتر است از نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای و قهوه کمتر استفاده کنند، برای اینکه این نوشیدنی ها موجب دفع آب بدن و افزایش احساس تشنگی در طول روز می شوند. در عوض، نوشیدنی هایی مانند آب و دوغ کم نمک می توانند گزینه های بهتری باشند.
افطار؛ شروع با غذای سبک مناسب است وی ادامه داد: برای باز کردن روزه، سفارش می شود که از مواد غذایی سبک استفاده گردد. مصرف سوپ یا آش رقیق، همراه با چند عدد خرما و یک لیوان شیر ولرم، گزینه مناسبی برای افطار است. این مواد هم انرژی بدن را تامین می کنند و هم از سنگینی معده جلوگیری می کنند. وعده شام؛ تامین نیازهای تغذیه ای بدن وی اشاره کرد: حدود یک تا دو ساعت بعد از افطار، وعده شام باید شامل تلفیقی از پروتئین ها، میوه ها، سبزیجات و کربوهیدرات ها باشد تا انرژی مورد نیاز بدن تامین شود و مصرف گوشت، لبنیات، برنج یا نان، در کنار سبزیجات، به حفظ سلامت بدن کمک می نماید.
میان وعده های سالم بین شام و سحر چگونه باشد؟ فتاحی در آخر اظهار داشت: در فاصله بین شام تا سحر، مصرف میوه ها و سبزیجات سفارش می شود، برای اینکه این مواد به حفظ آب بدن کمک کرده و از کم آبی جلوگیری می کنند و با رعایت این نکات، نوجوانان می توانند بدون احساس ضعف یا تشنگی شدید، روزه داری را تجربه کرده و در عین حال، نیازهای تغذیه ای بدن خودرا نیز تامین کنند.


منبع:

1403/12/15
10:32:29
5.0 / 5
211
تگهای خبر: سلامت
مطلب اعصابسنج را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
AsabSanj اعصاب سنج