نقش گروهی از داروهای پرمصرف در بروز زوال عقل
به گزارش اعصاب سنج پزشكان با عنایت به نتایج یك مطالعه تازه اخطار داده اند كه مصرف داروهای آنتی كولینرژیك خطر مبتلا شدن به زوال عقل را در بیماران مسن بالا می برد.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، پزشكان اغلب داروهای آنتی كولینرژیك را در درمان بیماری های مختلف تجویز می كنند اما نتایج یك مطالعه جدید نشان داده است كه مصرف این داروها می تواند خطر مبتلا شدن به زوال عقل را در بیماران میانسال و سالمند افزایش دهد.
این داروها شامل انواع مختلفی از داروهاست كه از آن جمله می توان به "بنادریل"، برخی داروهای روان پریشی و داروهای پاركینسون اشاره نمود.
همینطور این دسته از داروها در درمان انواع مختلفی از بیماری های دیگر همچون افسردگی، بیماری مزمن انسدادی ریه، آلرژی ها، اختلال های گوارشی و مثانه بیش فعال به كار می آید. این داروها از راه مسدود كردن استیل كولین كه نقش انتقال پیام در سیستم عصبی را دارد، عمل می كنند.
هرچند متخصصان انگلیسی در مطالعات جدید دریافتند افراد ۵۵ ساله و بالاتر كه روزانه برای مدت سه سال یا بیشتر از داروهای آنتی كولینرژیك مصرف می كنند، ۵۰ درصد بیشتر در معرض زوال عقل قرار دارند.
یكی از محققان این مطالعه از دانشگاه ناتینگهام گفته است: یافته های ما بر شواهد موجود در مورد خطرات در رابطه با داروهای آنتی كولینرژیك به خصوص داروهای افسردگی، ضد پاركینسون و ضد تشنج افزوده است.
عوارض جانبی كوتاه مدت این داروها همچون احساس گیجی و از دست دادن قدرت حافظه شناخته شده است اما قبل از این اطلاعات كافی در مورد تاثیر مصرف بلندمدت داروهای آنتی كولینرژیك در بروز بیماری زوال عقل وجود نداشته است.
در این بررسی متخصصان انگلیسی به مطالعه روی سوابق پزشكی نزدیك به ۵۹ هزار بیمار مبتلا به زوال عقل و بیشتر از ۲۲۵ هزار نفر دیگر كه گرفتار این عارضه نبودند، پرداختند. تمامی این افراد ۵۵ ساله و بالاتر بوده اند. همینطور میانگین سنی مبتلایان به زوال عقل ۸۲ سال بوده است.
به گزارش هلث دی نیوز، با در نظر گرفتن شاخص های خطرزای دیگر در بروز این بیماری محققان به این نتیجه دست پیدا كردند كه مصرف داروهای آنتی كولینرژیك با افزایش ریسك مبتلا شدن به زوال عقل مرتبط می باشد.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب