مدیركل نظارت بر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت مطرح كرد

نظارت بر نحوه تجویز پزشكان در نسخ راهكاری برای پیشگیری از تقاضاهای القایی

نظارت بر نحوه تجویز پزشكان در نسخ راهكاری برای پیشگیری از تقاضاهای القایی

به گزارش اعصاب سنج مدیركل نظارت بر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، فعالیت و نظارت بیمه سلامت در جهت نحوه تجویز پزشكان در نسخ را اقدامی به منظور مدیریت خرید خدمات دانست و اظهار داشت: این سازمان برپایه بررسی شاخصهای علمی و میانگین خدمات تجویز شده توسط پزشكان هر رشته در استان های مختلف استانداردهایی را در تجویز دارو، آزمایش، خدمات پرتو پزشكی، فیزیوتراپی و توانبخشی تعریف و به پزشكان طرف قرارداد اطلاع رسانی كرده است تا در قالب آن حركت كنند.


به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، مهدی قنادی بیان كرد: در صورتیكه پزشكان نسبت به استانداردهای خدمات تجویز شده نقدهایی داشته باشند، اعتراضات آنان در كارگروه های نظارت بر عملكرد پزشكان و موسسات در ادارات كل استانی با حضور و نظر اساتید فن و حتی عموما پزشكان صاحب نظری كه خارج از مجموعه سازمانی هستند، بررسی شده و تلاش می شود كه محدودیتی خلاف ضوابط علمی برای پزشكان ایجاد نشود.
مدیركل نظارت بر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینكه رعایت تجویز پزشكان در نسخ می تواند از تقاضاهای القایی جلوگیری كند، اظهار داشت: علاوه بر سازمان های بیمه گر بخشی از هزینه ها توسط بیمه شدگان و بخشی دیگر توسط یارانه هایی كه دولت برای خدمات سلامت و دارو در نظر گرفته است، پرداخت می شود. ازاین رو در صورتیكه منابع به درستی هزینه شود، به نفع هر سه بخش یعنی مردم، دولت و سازمان های بیمه گر خواهد بود.
وی ادامه داد: تجویز برخی خدمت پرهزینه همچون ام آر ای، سی تی اسكن، برخی داروها و آزمایش ها برپایه استانداردهای جهانی سطح بندی و اولویت بندی می شود؛ بعنوان مثال عرضه خدمات درمانی باید گام به گام برپایه معاینات بالینی و نتیجه آزمایش ها صورت گیرد؛ به نحوی پزشك ابتدا از خدمات غیرتهاجمی، ارزان و در دسترس شروع كرده و در صورت عدم نتیجه از خدمات تهاجمی و گران قیمت استفاده نماید.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، قنادی افزود: گاها مشاهده می شود كه این موارد رعایت نشده و تجویز كننده خدمات سلامت از گام اول به سراغ پرهزینه ترین و بالاترین تكنولوژی موجود می رود كه از نظر اقتصاد سلامت این مورد پذیرفته نیست؛ چون كه علاوه بر هدر رفت هزینه ها امكان دارد انجام این آزمایش ها و مصرف داروها برای بیمار عوارضی ایجاد كند. بنابراین نظام سلامت و سازمان های بیمه گر تلاش دارند با تنظیم گایدلاین ها و استانداردهای تجویز، این خدمات پرهزینه را كنترل كنند.
مدیركل نظارت بر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینكه این اقدام علاوه بر كاهش هزینه سبب رعایت استانداردها و ضوابط طبابت و خدمات سلامت شده و از عوارض جانبی هم جلوگیری می كند، اظهار داشت: گاهی تقاضای القایی از جانب بیمار است كه باید با آموزش، فرهنگ سازی و ضوابط از این مورد جلوگیری نماییم.



1398/07/01
19:17:02
5.0 / 5
4719
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بیمار , بیمه
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
AsabSanj اعصاب سنج