ایران در حال رسیدن به خودكفایی صددرصدی در صنعت دارو
معاون وزیر بهداشت عنوان كرد: تولید 300 ماده دارویی جدید در دستور كار
به گزارش اعصاب سنج معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: تولید 300 قلم مواد اولیه دارویی در كشور در دستور كار است.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، محمدرضا شانه ساز در حاشیه افتتاح خط تولید داروهای دیابت و اعصاب و روان شركت بهستان دارو در شهر صنعتی كاوه شهرستان ساوه كه با حضور وزیر بهداشت صورت گرفت، در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح ماهانه یك شركت داروسازی در كشور اظهار نمود: در فاصله افتتاح شركتهای مختلف داروسازی در سراسر كشور پروژههای با ظرفیتهای تولید متفاوت و محصولات جدید دارویی رونمایی میشود كه مبین بالندگی صنعت داروی كشور است.
وی با تاكید بر اینكه حجم بالای رونمایی از محصولات دارویی در سراسر كشور در دورانی صورت می گیرد كه كشور ما با تحریم ها مواجه می باشد، اظهار داشت: خوشبختانه تحریم ها انگیزه دانشمندان این مرزوبوم، صنعتگران، كارآفرینان و اصحاب تولید و تجارت دارو را افزایش داده است و تجار دارو هم به سمت و سوی تولید دارو رفته اند و در مجموع كشور در حال رسیدن به خودكفایی صددرصدی در صنعت داروست.
معاون وزیر بهداشت به سابقه چندین هزار ساله ایران و برخورداری ملت ایران از فرهنگ و تمدن كهن اضافه كرد: بینش و اراده فوق العاده ای كه در كشور وجود دارد توانسته است موانع و مشكلات را از پیش رو بردارد.
وی بیان كرد: پزشكان و تكنسین های ایرانی این ظرفیت را دارند كه هر داروی جدیدی كه در دنیا معرفی می شود به محض نیاز، ظرف مدت حداكثر دو سال در داخل كشور تولید و بومی سازی شود.
شانه ساز با اشاره به افتتاح خط تولید جامدات دارویی در این كارخانه با بكارگیری دانش جدید و تكنولوژی مدرن اظهار نمود: كشور با استفاده از فناوری جدید وارد عرصه تولید اقلام دارویی تحت لیسانس شده است و این شركت نمونه بارزی از این مهم می باشد، این روند در داروهای "هایتك"، شیمیایی، طبیعی، نانو تكنولوژی و... ادامه خواهد داشت. همینطور در حوزه تولید مواد اولیه دارویی پروژه های بسیار زیادی در دست اقدام است.
رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش كه علت لحاظ شدن هزینه R&D در قیمت دارو چیست، اظهار داشت: لحاظ نشدن این هزینه ضعف چندین ساله ای است كه در سیستم قیمت گذاری دارو وجود داشت. البته دیده شدن این هزینه به معنای افزایش زیاد قیمت دارو نیست بلكه قیمت تمام شده با احتساب این هزینه به میزان بسیار كمی افزایش پیدا خواهد نمود. چه بسا همین اعداد كوچك می تواند گردش علمی صنایع دارویی و شركت های دانش بنیان و مراكز تحقیقاتی و پژوهشی و ارتباط بین تولید و صنعت را تسهیل كند.
وی با تاكید بر اینكه این اقدام جزو تكالیفی است كه در برنامه های توسعه ای وزارت بهداشت دیده شده است، اضافه كرد: هم اكنون با تاكید مقام عالی وزارت بهداشت، روند اجرایی اینكار شروع شده است.
معاون وزیر بهداشت در ادامه اظهار داشت: هم اكنون افزون بر 60 درصد از مواد اولیه دارویی در داخل كشور تولید می شود و تولید حدود 300 قلم مواد اولیه جدید دارویی در دستور كار است و معاونت فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و معاونت فناوری وزارت بهداشت اجرای سه پروژه جداگانه در حوزه مواد اولیه را شروع كرده اند.
وی بیان كرد: خوشبختانه در كشور توان تولید 99 درصد داروهای مورد نیاز مردم وجود دارد و الان افزون بر 97 درصد داروی مورد نیاز در داخل كشور تولید می شود.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، با حضور وزیر بهداشت در شهر صنعتی كاوه ساوه، چند محصول دارویی جدید شركت بهستان رونمایی گردید. این محصولات شامل متفورمین هگزال ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم، وزیكر ۵ و ۱۰ میلی گرم، سیتالوپرام هگزال ۴۰ میلی گرم، امنیك ۰.۴ میلی گرم، سرترالین هگزال ۱۰۰ میلی گرم است.
كپسول امنیك برای بهبود علایم در رابطه با هاپیرپلازی خوش خیم پروستات، قرص های وزیكر ۵ و ۱۰ میلی گرم برای مرتفع ساختن علایم بیماری های تكرر ادرار و بی اختیاری ادرار، قرص متفورمین هگزال ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم برای كنترل قندخون در بیماران دیابت تیپ ۲، قرص سیتالوپرام هگزال ۲۰ و ۴۰ میلی گرم برای درمان افسردگی و قرص سرترالین هگزال ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم برای درمان افسردگی، اختلال و وسواس الزامی كاربرد دارد.
با افتتاح خط تولید این داروها، حدود ۱۱ میلیون یورو صرفه جویی ارزی می شود.
شركت داروسازی بهستان یكی از شركت های زیرمجموعه هلدینگ بهفار است كه در اردیبهشت ۸۴ ثبت و فعالیت خویش را از سال ۸۶ شروع كرد و هم اكنون تولید كننده برخی داروهای گروه پیوند اعضا، اورولوژی، دیابت، ضد حساسیت و اعصاب و روان است.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب