تاثیر رژیم كاملا گیاهی بر سلامت مغز
اعصاب سنج: نتایج یك بررسی نشان داده است كه رژیم های غذایی ˮگیاه محورˮ می تواند سلامت مغز را به خطر اندازد.
به گزارش اعصاب سنج به نقل از ایسنا، پژوهشگران برمبنای بررسی های خود اظهار داشتند: روند رو به رشد استقبال از رژیم های غذایی گیاه محور می تواند سلامت مغز را تهدید كند برای اینكه «كولین» تركیب مغذی است كه از رژیم های غذایی گیاهی حذف می شود.
این در حالیست كه در مطالعات مختلفی بر فوائد رژیم های غذایی گیاه محور تاكید گردیده است. پژوهشگران افراد را به مصرف هر چه بیشتر سبزیجات و میوه ها تشویق می كنند برای اینكه معتقد به تاثیر مثبت این نوع رژیم غذایی برای سلامتی هستند.
به طور مثال، نتایج تحقیقات از آن حكایت می كند كه رژیم های غذایی گیاه محور خطر مبتلاشدن به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را به ترتیب ۳۲ و ۲۳ درصد می كاهد. همین طور در بررسی دیگر آمده است تنها افزودن میزان میوه و سبزی بیشتری به رژیم غذایی خطر مبتلاشدن به سرطان را كاهش داده و طول عمر را بیشتر می كند.
با این وجود، پژوهشگران انگلیسی نسبت به روند رو به رشد مصرف رژیم های غذایی گیاهی ابراز نگرانی كرده اند. بگفته پژوهشگران ماده مغذی كولین همچون اسیدهای چرب امگا ۳ برای بدن لازم است برای اینكه به میزان كافی در بدن تولید نمی گردد. بنابراین، دریافت این ماده مغذی از منابع غذایی اهمیت پیدا می كند.
كولین در جنبه های گوناگون متابولیسم از قبیل تركیب انتقال دهنده های عصبی، ساختار سلولی و متیلاسیون ضروری می باشد. نتایج بعضی از تحقیقات نشان می دهد كمبود كولین با خطر مبتلاشدن به بیماری كبدی، نارسایی عملكرد شناختی و حتی اختلالات عصب شناختی مرتبط می باشد. این ماده مغذی در رشد مطلوب مغز خصوصاً در دوران جنینی كلیدی است.
به گزارش مدیكال نیوز تودی، تخم مرغ، لبنیات، گوشت ماهی و مرغ منابع اصلی این ماده مغذی به حساب می آیند. خشكبار، حبوبات و سبزیجاتی از قبیل بروكلی حاوی پایین ترین میزان كولین هستند.
منبع: اعصاب سنج
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب